Δημιουργική Κύπρος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Δημιουργική Κύπρος

Πολιτική μεταρρύθμιση για την Κύπρο του 21ου αιώνα

Σταύρος Ζένιος

29.68€ -33% 19.89€

Το βιβλίο βλέπει προς το μέλλον της Κύπρου. Στόχος είναι πώς να αρχίσει μια διαδικασία μετασχηματισμού της πολιτικής ζωής που να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις. Προτείνει μια πορεία μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό του κράτους, τη διασύνδεση της προστασίας του περιβάλλοντος με την οικονομική ανάπτυξη, τους σχεδιασμούς για αξιοποίηση του φυσικού αερίου, την ευρωπαϊκή δυναμική για μια διαφορετική προσέγγιση της αντιπαράθεσης με την Τουρκία.

"Ο Σταύρος Α. Ζένιος, είναι ένας "Νέος Κύπριος" που μας λέει τις σκέψεις του για να μας κάνει να σκεφτούμε μαζί του ποιοι είμαστε και πού πάμε. Μπορεί να συμφωνήσετε μαζί του, μπορεί να διαφωνήσετε, μπορεί και να θυμώσετε. Το πιο πιθανό είναι πως θα τα κάνετε όλα. Αλλά θα σας κάνει να σκεφτείτε και να θέλετε να μιλήσετε και εσείς. Και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ωριμάσουμε σ` αυτόν τον τόπο και να μπούμε και εμείς στον 21ο αιώνα."
(Χριστόφορος Πισσαρίδης London School of Economics, Βραβείο Νόμπελ οικονομικών 2010)

"....στο βιβλίο αυτό θα δείτε πολλές εκπλήξεις - όλες ευχάριστες!"
(Χαρίδημος Τσούκας, Έδρα Columbia στο Πανεπιστήμιο Κύπρου)

"Φέρνει ξανά το κράτος κοντά μας και μας κάνει να νιώθουμε υπεύθυνοι γι` αυτό."
(Ηλιάνα Νικολάου, Επίτροπος Διοικήσεως Κυπριακής Δημοκρατίας 1998-2010)

"Τολμηρά πολιτικά μηνύματα και καινοτόμες ιδέες...."
(Φειδίας Πηλείδης, Πρόεδρος Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου)

"Μας προσκαλεί να ονειρευόμαστε με το μυαλό και τις καρδιές μας..."
(Μαρίνα Θεοδότου, TEDx Nicosia, Curveball Ltd.)

Σωτήρης Ντάλης

Σωτήρης Ντάλης (Υπεύθυνος Σειράς)

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Louvain του Βελγίου. Τα θέματα άμυνας και ασφάλειας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενοποιητικής διαδικασίας, αποτελούν το κύριο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο. Από το 1996 είναι ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών. Άλλα βιβλία του: - Από το Άμστερνταμ στη Νίκαια. Η Ευρώπη και η Ελλάδα στη νέα εποχή (επιμέλεια), Κριτική 2001. - Η νέα διεθνής πραγματικότητα και η Ελλάδα. Δοκίμια για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική, Ελληνικά Γράμματα 1999. - Η κρίση στο Κόσοβο. Η Ελλάδα, η Διεθνής Κοινότητα και τα ΜΜΕ (επιμέλεια), Παπαζήσης 1999. - Η ελληνική εξωτερική πολιτική στο κατώφλι του 21ου αιώνα (με τον καθηγητή Θ. Κουλουμπή), Παπαζήσης 1997 κ.ά.

Σταύρος Ζένιος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
463
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.613 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση