Δημιουργική Γυμναστική. Εφαρμογές στην Εκπαίδευση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Δημιουργική Γυμναστική. Εφαρμογές στην Εκπαίδευση

Καλλιόπη Θεοδωράκου

19.08€ -10% 17.17€

Η δημιουργική γυμναστική αποτελεί τη δημιουργική και ψυχοκινητική διάσταση της γυμναστικής, με κεντρικά σημεία αναφοράς τη δημιουργική κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό.

Ακολουθεί τις θεμελιώσεις αρχές της γυμναστικής που είναι η βελτίωση των φυσικών ικανοτήτων του ατόμου, η υγεία και η ευεξία του, μέσα από την άσκηση. Τα βασικά χαρακτηριστικά της Δημιουργικής Γυμναστικής είναι ο πειραματισμός, η διερεύνηση και ανακάλυψη, η λήψη απόφασης, η λύση προβλημάτων, η σύνθεση, η ελευθερία, ο αυθορμητισμός και η εκφραστικότητα.

Είναι ένας έμμεσος, μαθητοκεντρικός τρόπος διδασκαλίας της γυμναστικής, που απευθύνεται στους μαθητές ως άτομα και ως σύνολο. Δίνει τη δυνατότητα στους ασκούμενους να εργασθούν καθένας στο επίπεδό του, να δημιουργήσουν τις κινήσεις τους και να εκφρασθούν μέσα από αυτές. Έχει ψυχοπαιδαγωγικό χαρακτήρα. Χρησιμοποιεί μια ξεχωριστή ανάλυση της κίνησης, ως υπόβαθρο για την καλλιέργεια και ανάπτυξη της κινητικής δημιουργικότητας.

Εφαρμόζεται στη γυμναστική, στο χορό και στα παιχνίδια. Αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με έμφαση στα παιδιά του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου, ενώ απευθύνεται και σε ενήλικες.

Καλλιόπη Θεοδωράκου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
240
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.418 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση