Δικτύωση ολικής ποιότητας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Δικτύωση ολικής ποιότητας

Διοίκηση ολικής ποιότητας: Δίκτυα ανθρώπινου δυναμικού και πληροφορικών συστημάτων

Γεώργιος Ν. Μπλάνας

14.92€ -21% 11.79€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789601609546

 • Κατηγορίες:

  Πολιτική | Οικονομία

 • Έτος κυκλοφορίας

  2003

 • Εκδότης

  Πατάκη

Η διοίκηση με αναθέσεις έργου θεωρείτε το κυρίαρχο στο αναδυόμενο πρότυπο διοίκησης. Η νέα διοίκηση χαρακτηρίζεται από δίκτυα ανεξάρτητων οργανισμών ή ημι-εξαρτημένων διοικητικών μονάδων που λειτουργούν με εκχωρούμενο έλεγχο και παρέχουν υπηρεσίες με αναθέσεις βάσει συμβολαίων. Ο όρος `Δικτύωση Ολικής Ποιότητας` (Total Quality Networking) δείχνει την αναγκαιότητα της συνεχούς ανάπτυξης και βελτίωσης της αναγνωρισμένης διοικητικής μεθοδολογίας της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας (Total Quality Management) σε ένα όλο και πιο δυναμικό και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον σύνθετων διοικητικών δικτύων και πολύπλοκων πληροφορικών συστημάτων. Οι θεωρήσεις και οι μεθοδολογίες που αναπτύσσονται στις σελίδες του βιβλίου αυτού βοηθούν στην κατανόηση βαθύτερων εννοιών, όπως, μεταξύ άλλων, είναι η συνεχής βελτίωση, η δικτύωση, η πληροφορικοποίηση, η ασυμμετρία και η ισορροπία. Η κατανόηση των εννοιών αυτών, αν μη τι άλλο, προστατεύει το μελετητή από την άγνοια, τον βοηθάει να αναγνωρίζει τις βέλτιστες διοικητικές πρακτικές, και όταν βρεθεί σε θέση διοικητικής ευθύνης, η αποκομισθείσα γνώση μπορεί να αποτελέσει γι` αυτόν πολύτιμο εργαλείο διοίκησης και διαχείρισης.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Χαρίλαος Ναξάκης (Υπεύθυνος Σειράς)

O Xάρης Ναξάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΤΕΙ Ηπείρου, προϊστάμενος του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής και διευθυντής σύνταξης της "Επιθεώρησης Οικονομικών Επιστημών". Έχει διατελέσει επιστημονικός ερευνητής στο ΚΕΠΕ, ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και διδάσκων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει γράψει 12 βιβλία, άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και έχει στο ενεργητικό του πολλές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια.

Μιχάλης Χλέτσος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Μιχάλης Χλέτσος είναι οικονομολόγος. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ήταν διευθυντής στη διεύθυνση Ερευνών και Μελετών του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης Ερευνητική Πληροφορική (Π.Α.Ε.Π.) Α.Ε. και ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Σήμερα είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο των οικονομικών της κοινωνικής προστασίας, των οικονομικών της εργασίας και της δημόσιας οικονομικής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα.

Χρήστος Γ. Κόλλιας (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Χρήστος Κόλλιας είναι αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επιστημονικός συνεργάτης στο ΕΛΙΑΜΕΠ, με ειδίκευση στην οικονομική της άμυνας και της ασφάλειας. Έχει διατελέσει αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας (1998-2004), επιστημονικός συνεργάτης στο ΚΕΠΕ (1995-1998) και έχει διδάξει ως εντεταλμένος λέκτορας και επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (1992-1995).

Γεώργιος Ν. Μπλάνας (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Νικολάου Μπλάνας είναι διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη γνωστική περιοχή των διοικητικών δικτύων και συστημάτων ποιότητας. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και της ΑΣΟΕΕ και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστήμη των Υπολογιστών και στα Πληροφορικά Συστήματα στα Πανεπιστήμια Adelaide και Central Queensland της Αυστραλίας. Επίσης έχει κάνει σπουδές στη διδακτική στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στο ΕΑΠ. Είναι εκλεγμένος επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων του ΤΕΙ Λάρισας, όπου διδάσκει τα αντικείμενα της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας και των Πληροφορικών Συστημάτων Διοίκησης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε τιμηθεί με εθνικό και βαλκανικό τιμητικό δίπλωμα στα Μαθηματικά και του είχαν απονεμηθεί υποτροφίες αριστείας. Έχει τιμηθεί ως εκλέκτορας των τιμητικών διακρίσεων ποιότητας Eco-Q για την ανάδειξη προσωπικοτήτων, εργασιών και βιβλίων ποιότητας. Είναι μέλος πολλών επαγγελματικών οργανώσεων. Έχει πολυετή επιστημονική και ερευνητική εμπειρία στην ανάπτυξη και εφαρμογή έργων μηχανικού και πληροφορικών συστημάτων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά ερευνητικά, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά εκπαιδευτικά προγράμματα ως ιδρυματικός υπεύθυνος και ως σύμβουλος συνεργάτης. Έχει εργαστεί σε Πανεπιστήμια της Αυστραλίας, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο Υπουργείο Γεωργίας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στο ΤΕΙ Λάρισας. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος του έργου εσωτερικής δικτύωσης του ΤΕΙ Λάρισας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ακαδημαϊκού Δικτύου. Αποτελέσματα του επιστημονικού του έργου έχουν ανακοινωθεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
222
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση