Δικαιοσύνη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Δικαιοσύνη

Ένας κορυφαίος θεσμός με σαθρά θεμέλια στο στάδιο της αφερεγγυότητος και της παρακμής

Πάνος Α. Κρίκης

9.95€ -11% 8.86€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789608431423

 • Κατηγορίες:

  Νομική , Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  2011

 • Εκδότης

  Κουλτούρα

Ένα δημοσίευμα στα "Πολιτικά θέματα", (τεύχος 1442/19-11-2004) με τον τίτλο "κλιμάκιο Δικαστών υπό τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο", με άκρως ενδιαφέρον δικαστικό και συνάμα κοινωνικοπολιτικό θέμα, αποτέλεσε το έναυσμα και κέντρισε το ενδιαφέρον μου να καταπιαστώ με επίμονη προσπάθεια και συστηματικά με τη "Δικαιοσύνη", το νομικό δηλαδή σύστημα, με το οποίο η Ελλάδα εφαρμόζει και απονέμει το δίκαιο, τους συνακόλουθους θεσμούς, τους λειτουργούς, - όπως τα Δικαστήρια -, τους δικαστάς, τους δικηγόρους κ.λπ. Έγραψα την 1/12/2004 ένα αποκαλυπτικό κείμενο με θέμα: "Δικαιοσύνη". Το εν λόγω κείμενο δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.

Από τη δημοσιοποίηση αυτού του κειμένου πέρασαν έξι χρόνια και στο μεσολαβήσαν αυτό χρονικό διάστημα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέα, πρόσθετα, αποκαλυπτικά, συνταρακτικά και με ηθική βρωμιά και κατάπτωση στοιχεία, για παραδικαστικά κυκλώματα, παραβάσεις καθήκοντος εισαγγελέων και δικαστών, παράνομες δραστηριότητες δικαστών, αργοπορία στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων που ισοδυναμεί με άρνηση απονομής Δικαιοσύνης, έκδοση δικαστικών αποφάσεων που αντιβαίνουν στους νόμους και στο δίκαιο, ευτελισμός της Δικαιοσύνης, "της πιο ωραίας λειτουργίας της ανθρωπότητος" κατά τον Βολταίρο και "της κοινής πηγής όλων των αρετών" κατά τον Αριστοτέλη. Αυτά τα νέα στοιχεία δεν ήταν δυνατόν να τα προσπεράσω απαρατήρητα, χωρίς την απαιτούμενη κριτική επεξεργασία, προσθέτοντας ό,τι απαιτείται, ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς κενά η μελέτη, για την οποία γίνεται λόγος πιο πάνω.

Έτσι, προέκυψε το ανά χείρας βιβλίο, που "αγγίζει" τον θεσμό της Δικαιοσύνης από κάθε οπτική γωνία και παραδίδεται στον αναγνώστη για μελέτη, προκειμένου να συνάγει τα συμπεράσματα του.
[...]

(από την εισαγωγή του συγγραφέα)

Πάνος Α. Κρίκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
198
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.442 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση