Διεθνές συμπόσιο αρχείων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διεθνές συμπόσιο αρχείων

Αρχεία και προοπτικές στη νέα χιλιετία, Κύπρος, 4-6 Μαΐου 2000

Συλλογικό έργο

κ.ά. (Εισηγητής)


Γιώργος Ν. Μητροφάνης (Εισηγητής)


Φωτεινή Τομαή

Φωτεινή Τομαή (Εισηγητής)

Η Φωτεινή Τομαή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Birmingham. Δημοσιεύματά της έχουν φιλοξενήσει ελληνικά, αγγλικά και βουλγαρικά αρχαιολογικά περιοδικά. Η ίδια δημοσιεύει επίσης άρθρα της στον αθηναϊκό ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών μέχρι το 1982, υπηρέτησε ως ακόλουθος Τύπου και Μορφωτικών Θεμάτων της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια. Το 1984 τοποθετήθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου από το 1996 διευθύνει την Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου. Με επιμέλειά της έχουν κυκλοφορήσει συλλογές διπλωματικών εγγράφων, που η ίδια έχει κληθεί να παρουσιάσει σε ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα και διεθνείς διασκέψεις με συναφές περιεχόμενο. Την πρώτη της εμφάνιση στα ελληνικά γράμματα έκανε με τις νουβέλες "Η πιατέλα και άλλα εύθραυστα" (1999). Η "Οδός Παραδείσου κλειστή" (2001) ήταν το πρώτο της μυθιστόρημα.

Νέστωρ Μπαμίδης (Εισηγητής)


Έλλη Λυκούρη - Λαζάρου

Έλλη Λυκούρη - Λαζάρου (Εισηγητής)

Η Ελένη (Έλλη) Λυκούρη - Λαζάρου γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Μετεκπαιδεύθηκε στην Ecole nationale superieure des bibliothecaires, Paris, όπου και έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο της ENSB. Ακολούθως εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με θέμα "Τα Αρχεία στο Νεοελληνικό Κράτος έως την ίδρυση των Γενικών Αρχείων". Διετέλεσε επί σειρά ετών έφορος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, ενώ εξελέγη Καθηγήτρια Βιβλιοθηκονομίας ε.τ. ΤΕΙΑ. Είναι μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά έξι εγγονών.

Ζήσιμος Χ. Συνοδινός (Εισηγητής)

Ο Ζήσιμος Χ. Συνοδινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 (κατάγεται από το Ληξούρι Κεφαλλονιάς). Σπούδασε νομικά και ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Ι.Α./ Ε.Τ.Ε.). Έχει ασχοληθεί με θέματα νεοελληνικής φιλολογίας, ιστορίας και αρχειονομίας. Συνεργάτης επιστημονικών και φιλολογικών περιοδικών, διευθυντής του περιοδικού "Περίπλους", έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διάφορα έντυπα (Περίπλους, Καθημερινή, Ελευθεροτυπία, Επτανησιακά Φύλλα, Αρχειακά νέα, Μανδραγόρας, Ιστορία Εικονογραφημένη, Πολιτιστική του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. κ.ά.) καθώς και σε εκδόσεις της Εθνικής Τράπεζας του Ι. Α. / Ε.Τ.Ε. και της Ελληνικής Αρχειακής Εταιρίας.

Σπύρος Ασωνίτης (Εισηγητής)


Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλειος Γ. Μανδηλαράς

Βασίλειος Γ. Μανδηλαράς (Επιμέλεια)

Ο Βασίλειος Γ. Μανδηλαράς ήταν τακτικός καθηγητής της αρχαίας ελληνικής φιλολογίας και παπυρολογίας στο Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Wadhma College. Δίδαξε αρχικά στην ιδιωτική εκπαίδευση και το 1966 εκλέχτηκε Δάσκαλος των Αρχαίων Ελληνικών στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1968 μετακινήθηκε ως βοηθός έδρας και το 1975 έγινε υφηγητής. Το 1976 εκλέχτηκε εντεταλμένος υφηγητής και το 1982 επίκουρος καθηγητής στην ίδια σχολή. Παράλληλα με την κύρια εργασία του, τα έτη 1981-84 δίδαξε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης ως επισκέπτης Καθηγητής. Το 1988 μονιμοποιήθηκε σε προσωποπαγή θέση Επίκουρου Καθηγητή. Εκλέχτηκε μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών για τα έτη 1987-89. Από το 1990 μέχρι το 1995 επιμελήθηκε τις εκδόσεις των Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων "Οι Έλληνες" των εκδόσεων Κάκτος. Το 1995 εκλέχτηκε καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, και μετακινήθηκε στην Κέρκυρα μέχρι το 2000, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
424
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.885 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση