Διεθνείς αντιπαραθέσεις και συγκλίσεις για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διεθνείς αντιπαραθέσεις και συγκλίσεις για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή

Οι θέσεις της Ελλάδας την πενταετία 2004-2009

Καλογιάννης, Σταύρος Ε.

23.43€ -27% 17.10€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600805741

  • Εκδότης

    Σιδέρης Ι.

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από τη σταδιακή αφύπνιση των λαών απέναντι στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, στην υπερθέρμανση του πλανήτη και στον κίνδυνο εξαφάνισης του ανθρώπου από τη Γη, εάν συνεχίσει τον σημερινό τρόπο ζωής του.

Η αποκατάσταση του κλίματος στην προηγούμενη ισορροπία του αποτελεί παγκόσμιο αίτημα, με μικρές εξαιρέσεις. Ήδη μας προειδοποιεί ο πλανήτης, με πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές, για την εξάντληση της ανοχής του απέναντι στον ενοχλητικό άνθρωπο. Οι περισσότερες χώρες επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία, ακόμα και οι αναδυόμενες χώρες όπως η Κίνα, οι Ινδίες και η Βραζιλία, και αποδέχονται τα μέτρα αποκατάστασης του κλίματος που έχει αναλάβει η Ευρώπη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Αυστραλία είναι οι πρωταγωνίστριες στην άρνηση.

Ο Σταύρος Καλογιάννης, ως Υφυπουργός στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος, καταγράφει τις εμπειρίες του από τη συμμετοχή του στα Συμβούλια Υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης και σε διεθνείς διασκέψεις για την κλιματική αλλαγή, καθώς και τις θέσεις της χώρας μας σε θέματα αειφορίας, την περίοδο 2004-2009, όταν αποφασίστηκαν όσα δραστικό εφαρμόζονται σήμερα παγκοσμίως.

Καλογιάννης, Σταύρος Ε. (Συγγραφέας)

0 Σταύρος Ελ. Καλογιάννης γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1961. Αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Σχολή και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο Πατρών. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Λωζάννης (EPFL) και στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Louvain-la-Neuve (UCL). Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος της πόλεως των Ιωαννίνων. Εξελέγη Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων το 2000, το 2004, το 2007 και το 2009. Από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με μελέτες έργων υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος. Έχει εκδώσει τα βιβλία: "Από το Ορεινό Έδρανο -Εισηγήσεις και Προτάσεις κατά την Κοινοβουλευτική μου θητεία", "Β΄ και Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης: Μύθοι και Πραγματικότητα", "Για την αναθεώρηση του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και την κατανομή των Αποθεματικών Επίδοσης και Προγραμματισμού", "Γενετικώς Τροποποιημένοι Οργανισμοί: Φυσική Επιλογή και Ανθρώπινη Παρέμβαση". Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βιβλίο του ΟΟΣΑ με τίτλο "Mieux comprendre nos villes. Le role des indicateurs urbains". Είναι παντρεμένος με την Νατάσσα Χρ. Ιωάννου, Πολιτικό Μηχανικό και έχουν δύο κόρες και ένα γιο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Έτος κυκλοφορίας:
2011
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
247
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.413 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση