Διδασκαλία με τη χρήση της τεχνολογίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διδασκαλία με τη χρήση της τεχνολογίας

Προώθηση της μάθησης, ανάπτυξη ικανοτήτων

Συλλογικό έργο

Βασίλης Ι. Κόμης

Christian Depover

21.50€ -26% 15.91€

Σε αυτό το πρωτότυπο βιβλίο, οι συγγραφείς προσεγγίζουν με τον πλέον σύγχρονο τρόπο τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Η σκέψη τους εντάσσεται στο πλαίσιο ενός μεγάλου κινήματος που οδηγεί στη ριζική αναθεώρηση των απώτερων στόχων της εκπαιδευτικής πρακτικής.

Σε αυτό το πλαίσιο καθολικής παιδαγωγικής αναγέννησης, οι συγγραφείς φιλοδοξούν να αποδείξουν ότι οι τεχνολογίες μπορούν να συμβάλουν στην πραγμάτωση των στόχων του σημερινού σχολείου? ενός σχολείου όπου αυτό που έχει σημασία δεν είναι η γνώση των γεγονότων ή των αρχών, αλλά η ικανότητα αναγνώρισης αυτών των γεγονότων με τη βοήθεια ενός κατάλληλου μέσου και η εφαρμογή κάποιων αρχών με σκοπό την επίλυση αληθινών προβλημάτων στο πλαίσιο πραγματικών περιβαλλόντων μάθησης.

Η θεώρηση που προτείνουν οι συγγραφείς, υιοθετώντας παράλληλα απόψεις πολυάριθμων αναγνωρισμένων συγγραφέων, δίνει έμφαση στο ανθρώπινο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα ενσωματωθούν οι τεχνολογίες.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Ι. Κόμης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Ι. Κόμης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1965. Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές στη σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και τις μεταπτυχιακές του σπουδές, ως υπότροφος του ΙΚΥ, στη σχολή Διδακτικής των Επιστημών του Πανεπιστημίου Paris 7 (Jussieu) στη Γαλλία, όπου και υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή. Σήμερα εργάζεται ως επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Christian Depover (Συγγραφέας)

Ο Christian Depover είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου του Mons (Βέλγιο) και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών. Παράλληλα, είναι επικεφαλής του τμήματος Τεχνολογίας της Εκπαίδευσης (D?partement de Technologie de l΄Education) του Πανεπιστημίου του Mons, καθώς και σύμβουλος εκπαίδευσης σε διεθνείς οργανώσεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Thierry Karsenti (Συγγραφέας)

Ο Thierry Karsenti (M.A., M.Ed., Ph.D.) είναι κάτοχος της έδρας Έρευνας για τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση, η οποία χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Καναδά. Επιπρόσθετα, διευθύνει το κέντρο Διαπανεπιστημιακής Έρευνας για την Εκπαίδευση και τη Διδασκαλία (CRIFPE) και είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δάφνη Βιορρέ (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
326
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.69 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση