Διδασκαλία επτά βασικών εννοιών της ψυχανάλυσης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διδασκαλία επτά βασικών εννοιών της ψυχανάλυσης

Juan - David Nasio

19.78€ -27% 14.44€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789601610368

 • Κατηγορίες:

  Ψυχολογία | Ψυχανάλυση

 • Έτος κυκλοφορίας

  2004

 • Εκδότης

  Πατάκη

Οι κρίσιμες έννοιες της ψυχανάλυσης είναι ο ευνουχισμός, η διάκλειση, ο ναρκισσισμός, το υπερεγώ, η ταύτιση, η μετουσίωση. Το βιβλίο αυτό στοχεύει στο να αποτελέσει ένα ευμεταχείριστο εργαλείο για τη δουλειά του κλινικού και ένα άνοιγμα προς την ψυχανάλυση για τον αναγνώστη που δεν είναι αναλυτής - ψυχολόγο, γιατρό, δικαστή, παιδαγωγό, νοσηλευτή. Είναι επίσης μια πρωτότυπη συμβολή στην ψυχαναλυτική σκέψη.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Βασιλική Κανελλοπούλου (Επιμέλεια)

Η Βασιλική Κανελλοπούλου είναι Λέκτορας στον Τομέα Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ψυχαναλύτρια. Σπούδασε Ψυχολογία στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο Louis Pasteur του Στρασβούργου, και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία και στην Ψυχοπαθολογία. Το Δεκέμβριο του 1988 αναγορεύτηκε διδάκτωρ του ιδίου πανεπιστημίου. Παράλληλα με τις πανεπιστημιακές σπουδές της έκανε την ψυχαναλυτική της εκπαίδευση αρχικά στη Γαλλία και στη συνέχεια στην Ελλάδα. Έχει συγγράψει μελέτες στο χώρο της Κλινικής Ψυχολογίας και της Ψυχανάλυσης που αναφέρονται στη λειτουργία του πατέρα, στην έννοια του συμπτώματος στην ανάλυση, στη λογική χρήση του συμπτώματος, στον ψυχικό πόνο και τη γλώσσα κ.ά.

Juan - David Nasio

Juan - David Nasio (Συγγραφέας)

Γιατρός και ψυχαναλυτής ο J.-D. Nasio ασπάζεται τις θεωρητικές αντιλήψεις της Francoise Dolto και ταυτόχρονα είναι μαθητής του Jacques Lacan. Αφιερώνει δε την κλινική του πράξη στο να ακούει ενήλικες και παιδιά. Συγγραφέας πολλών βιβλίων, ένα εκ των οποίων το "Πέντε μαθήματα πάνω στη θεωρία του Jacques Lacan (Rivages, 1992), ξέρει να μετατρέπει, πολύπλοκες για τον μη ειδικό, έννοιες σε προσιτές.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Κολόκας (Μεταφραστής)

O Παναγιώτης Κολόκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι πτυχιούχος του Προγράμματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό πτυχίου 9,58 (Άριστα) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του τμήματος Ε.Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό 9,83 (Άριστα). Κάτοχος νόμιμης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου. Υπότροφος με σειρά επιτυχίας "1" στο Φ.Π.Ψ. από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και υπότροφος (Ι.Κ.Υ.) για την επίδοση στο μεταπτυχιακό 1998-99. Απασχολήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1998-99), με πεδίο αρμοδιότητας τις φροντιστηριακές ασκήσεις προπτυχιακών φοιτητών. Μέλος οργανωτικής επιτροπής τρίμηνου επιμορφωτικού σεμιναρίου του ΚΕΣΥΠ με θέμα: "Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Δομή ΣΕΠ - Αγορά Εργασίας - Νέες Τεχνολογίες- Νέες Δεξιότητες". Μέλος της "Ελληνικής Αντλεριανής Εταιρείας". Βραβεύθηκε για την προσφορά του στην Ειδική Αγωγή. Σήμερα εργάζεται ως Ψυχολόγος σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Γιώργος Μπούρας (Μεταφραστής)


Παναγιώτα Σφυρίδου (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
239
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.312 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση