Διδακτική των φυσικών επιστημών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διδακτική των φυσικών επιστημών

Σύγχρονες προσεγγίσεις στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών: Η εποικοδομητική προσέγγιση της διδασκαλίας και της μάθησης

Κόκκοτας, Παναγιώτης Β.

40.57€ -10% 36.51€

Η "Διδακτική των φυσικών επιστημών", ως αυτόνομος επιστημονικός κλάδος, έχει στρέψει τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σε ζητήματα που αφορούν στη μάθηση και στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών. Λαμβάνοντας υπόψη της πορίσματα άλλων Επιστημών όπως για παράδειγμα της Ψυχολογίας, της Επιστημολογίας κ.ά., προσπαθεί μέσα από τις έρευνες να εντοπίσει και να δώσει λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν έννοιες των Φυσικών Επιστημών.
Την κάλυψη του κενού που υπάρχει λόγω της έλλειψης μιας σύγχρονης Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών φιλοδοξεί να καλύψει η παρούσα έκδοση, η οποία αποτελείται από δύο τόμους. Απευθύνεται σε αυτούς που διδάσκουν ή πρόκειται να διδάξουν τις Φυσικές Επιστήμες στην εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται για τη μάθηση και τη διδασκαλία.

Κόκκοτας, Παναγιώτης Β. (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Β. Κόκκοτας γεννήθηκε στα Σπανέικα Αρκαδίας και σπούδασε Φυσική στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με υποτροφία του ΙΚΥ, σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας όπου του απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα. Έχει γράψει πολλά σχολικά εγχειρίδια Φυσικών Επιστημών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς επίσης και άλλα βιβλία σχετικά με την εκπαίδευση. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων που λειτουργούν με το σύστημα των κριτών. Είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης για την Διδακτική των Φυσικών Επιστημών (Ε.ΔΙ.Φ.Ε.) στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιούνται Πανελλήνια Συνέδρια, Χειμερινά Σχολεία Υποψηφίων Διδακτόρων και εκδίδεται το τριμηνιαίο περιοδικό "Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών - Έρευνα και Πράξη", του οποίου είναι διευθυντής έκδοσης. Από το 1987 έως σήμερα διδάσκει το μάθημα "Διδακτική των Φυσικών Επιστημών" στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έτος κυκλοφορίας:
2004
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
557
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.027 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση