Διαχρονική εξέλιξη συμπεριφοράς καταναλωτή και ποιοτικές έρευνες marketing
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διαχρονική εξέλιξη συμπεριφοράς καταναλωτή και ποιοτικές έρευνες marketing

Εφαρμογή της ποιοτικής μεθόδου ανάλυσης "αλυσίδων μέσων-στόχου (means-end chains) στο κρασί που παράγεται από βιολογικά σταφύλια

Κρυστάλλης, Αθανάσιος

Φωτόπουλος, Χρήστος Β.

17.24€ -10% 15.52€

(...) Η παρούσα μονογραφία ασχολείται με την κατανάλωση τροφής περισσότερο ως τμήμα του ανθρώπινου πολιτισμού παρά ως καθημερινή συνήθεια. Ο βασικός στόχος του είναι η ανάλυση των διαφόρων παραγόντων που επηρεάζουν την επιλογή του φαγητού μας, εστιάζοντας όμως κυρίως στον καταναλωτή ως μέρος μιας ομάδας (οικογένεια, κοινωνία), και από μία περισσότερο αναλυτική, πολυεπίπεδη επιστημονικά σκοπιά. Σκοπός του είναι να περιγραφούν τα διάφορα μοντέλα που αναλύουν τη συμπεριφορά του καταναλωτή και να δημιουργηθεί ένα εννοιολογικό πλαίσιο για την συστηματοποίηση αυτών των μοντέλων. (...)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Κρυστάλλης, Αθανάσιος (Συγγραφέας)

Ο Αθανάσιος Κρυστάλλης είναι ερευνητής του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας, ενώ από την αρχή του 2000 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Γεωργοοικονομικών και Κοινωνιολογικών Ερευνών (ΙΓΕΚΕ). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1993), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στην αγροτική οικονομία (1997) και διδακτορικού τίτλου στο marketing αγροτικών προϊόντων (2001) και τα δυο του πανεπιστημίου του Newcastle Upon Tyne της Αγγλίας. Στο σύντομο άλλα αρκετά περιεκτικό επιστημονικό του έργο περιλαμβάνεται η συμμετοχή του σε 6 ερευνητικά προγράμματα. Επίσης, στο βιογραφικό του περιλεμβάνονται: - 5 εργασίες δημοσιευμένες και 5 εγκεκριμένες υπό δημοσίευση σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και κριτές. - 2 μονογραφίες στα ελληνικά (1 υπό έκδοση) - 6 έργασίες δημοσιευμένες μετά από κρίση σε πρακτικά συνέδρίων (4 διεθνή και 2 ελληνικά) - 2 μελέτες και 2 κεφάλαια σε μελέτες (αποτελέσματα ερευνητικών προγραμμάτων) και αρκετές εισηγήσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια και ημερίδες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φωτόπουλος, Χρήστος Β. (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Φωτόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος οργάνωσης και διαχείρισης αγροτικών εκμεταλεύσεων του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος πτυχίου Γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στην αγροτική οικονομία και διδακτορικού τίτλου (PhD) στα οικονομικά της αγροτικής παραγωγής και marketing αγροτικών προϊόντων (agribusiness managment) του πανεπιστημίου του Newcastle Upon Tyne της Αγγλίας. Μέχρι τον Αύγουστο του 2000 διετέλεσε τακτικός ερευνητής Α΄ του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), ενώ από το 1988 εώς την παραπάνω ημερομηνιά διευθυντής στο Ινστιτούτο Γεωργοοικονομικών και Κοινωνιολογικών Ερευνών (ΙΓΕΚΕ). Στην επιστημονική προσφορά του εντάσσονται η συμπλήρωση 25 ερευνητικών προγραμμάτων, στα 12 των οποίων ήταν επιστημονικός υπεύθυνος Στο πλούσιο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνονται: - 32 εργασίες δημοσιευμένες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά με κριτές (20 διεθνή και 12 εθνικά) - 10 βιβλία - μονογραφίες (2 εκδόθηκαν στα αγγλικά και 8 στα ελληνικά) - 19 εργασίες δημοσιευμένες μετά από κρίση σε πρακτικά συνεδρίων (7 διεθνή και 12 εθνικά) - πολλές μελέτες (αποτελέσματα ερευνητικών προγραμμάτων), δημοσιευμένες είτε στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών, αρκετές εργασίες δημοσιευμένες σε επιστημονικά γεωτεχνικά περιοδικά και πολλές εισηγήσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Μέλος της συντακτικής επιτροπής επιστημονικού περιοδικού "Supply chain managment", και πρώην μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού "Γεωργική έρευνα"· κριτής άρθρων επιστημονικών περιοδικών "Agricultural economics review", "Γεωργική έρευνα" και "Γεωτεχνικά επιστημονικά θέματα" και επιπρόσθετα κριτής ερευνητικών προτάσεων της 6ης Διεύθυνσης της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και της ΓΕΓΕΤ του Υπ .Ανάπτυξης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Έτος κυκλοφορίας:
2002
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
230
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.446 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση