Διατήρηση της υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διατήρηση της υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς

Γεράσιμος Δ. Παυλογεωργάτος

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να δώσει τις απαραίτητες γνώσεις στον αναγνώστη, έτσι ώστε να γνωρίσει και να κατανοήσει καλύτερα τις διάφορες απειλές που δέχονται τα υλικά πολιτιστικά αγαθά, να πληροφορηθεί για τις διάφορες μεθόδους που εφαρμόζουν σήμερα οι ειδικοί επιστήμονες και τεχνίτες για την αντιμετώπιση των απειλών αυτών, και να μπορεί να προστατεύσει τα διάφορα αντικείμενα γνωρίζοντας τις βέλτιστες συνθήκες φύλαξης, αποθήκευσης ή έκθεσης των διαφόρων υλικών.
Στο τέλος του βιβλίου δίνονται χρήσιμες διευθύνσεις για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στο διαδίκτυο, αναφέρονται οι σημαντικές διεθνείς συμβάσεις, προσφέρεαι ένα μικρό λεξικό με τη ορολογία που χρησιμοποιήθηκε στο βιβλίο και παρουσιάζονται μερικοί από τους πιο σημαντικούς ισχύοντες νόμους της χώρας μας που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά.

Γεράσιμος Δ. Παυλογεωργάτος (Συγγραφέας)

Ο Γεράσιμος Παυλογεωργάτος είναι Περιβαλλοντολόγος με διδακτορικό δίπλωμα στον τομέα της Περιβαλλοντικής Μηχανικής και Επιστήμης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων και μελετών, σχετικά με τη διαχείριση του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και τη διατήρηση της υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς (1992-σήμερα). Είναι υπεύθυνος του Εργαστηρίου Διαχείρισης της Πολιτισμικής Κληρονομιάς, του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας (2000-σήμερα) και μέλος των Ερευνητικών Εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Αιγαίου: Ανάλυσης Ποιότητας Υδάτων και Αέρα του Τμήματος Περιβάλλοντος (1992-σήμερα) και Μουσειολογίας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας (2000-σήμερα). Έχει δημοσιεύεσεις σχετικά με τον έλεγχο της ρύπανσης του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων. Έχει διδάξει στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και από το 2000 διδάσκει στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μαθήματα σχετικά με τη Διατήρηση της Υλικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
387
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.604 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση