Διάλογοι με 12+1 εικαστικούς
zoom in

[...] Σ` αυτό το βιβλίο, οι εικαστικοί καλλιτέχνες που παρουσίασε το περιοδικό "νέα σκέψη" κατά την τελευταία περίοδο, μιλούν για το έργο τους στις συνεντεύξεις τους με την εκλεκτή ποιήτρια -εικαστικό Λέτα Κουτσοχέρα.

Η διαφορά από μια έκθεση ζωγραφικής, είναι ότι εδώ, στο βιβλίο, γίνεται μια αποκαλυπτική μίξη των
εικόνων με τις σκέψεις του δημιουργού. Και μια καλή πρόθεση διαπιστώνεται στην προοπτική που κρύβεται ανάμεσα στο λόγο και στο χρώμα, όπως αυτό παρουσιάζεται στα έργα τους.

Άλλωστε, σε κάθε εμπνευσμένο ζωγραφικό έργο, ο δημιουργός του αποκαλύπτεται διπλά, με αυτό που
δείχνει το έργο του και με την τόλμη της απόφασής του να το δείξει στην κοινωνία της εποχής του.

Και σ` αυτό, η συγγραφέας Λέτα Κουτσοχέρα όντας ποιήτρια και ζωγράφος η ίδια, μπόρεσε ανιχνεύοντας διακριτικά, να εκμαιεύσει το υπόστρωμα, τα ερεθίσματα των καλλιτεχνικών συλλήψεων και τις εσώτερες παρορμήσεις των δημιουργών που παρουσιάζει, με αγάπη και σεβασμό για το έργο τους και τη συμβολή τους στην τέχνη γενικότερα.

Έτσι, που αυτοί οι ελεύθεροι εικαστικοί διαλογισμοί και συλλογισμοί μας βοηθούν ν` αντιληφθούμε την
άλλη πλευρά της πραγματικότητας που ζούμε.

Κι ο αναγνώστης, όπως και ο παρατηρητής, μπορεί, ανάλογα με το βαθμό της εσωτερικής προετοιμασίας του - να προσεγγίσει και κάποιες σπάνιες φορές ακόμη και να ξεπεράσει, με τη συμμετοχή του στην αποκωδικοποίηση της έκφρασης του καλλιτέχνη, εκείνο το κρυμμένο που επιφυλάσσει ο δημιουργός στους εκλεκτούς του οράματος του. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Τέτσης

Παναγιώτης Τέτσης (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Τέτσης, ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους που διαμόρφωσαν την ελληνική μεταπολεμική ζωγραφική, γεννήθηκε στην Ύδρα το 1925. Το 1940 παίρνει τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής, ενώ την ίδια χρονιά γνωρίζει τους "πραγματικούς του δασκάλους", τον Πικιώνη και τον Χατζηκυριάκο - Γκίκα. Το 1943 σπουδάζει ζωγραφική στο προπαρασκευαστικό τμήμα της "Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών" στην Αθήνα, κοντά στους Δ. Μπισκίνη και Π. Μαθιόπουλο. Ακολουθεί εισαγωγή του στα εργαστήρια της Σχολής, κοντά στον Κ. Παρθένη, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1949. Μέλος της ομάδας Αρμός Α και αργότερα της ομάδας Αρμός Β, το 1951 διορίστηκε επιμελητής στην έδρα του ελεύθερου σχεδίου με καθηγητή τον Χατζηκυριάκο - Γκίκα στην Ανώτατη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ. Από το 1953 έως το 1956, ο Π. Τέτσης εγκαθίσταται στο Παρίσι, με υποτροφία του ΙΚΥ. Εκεί, στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού διδάσκεται την τέχνη της χαλκογραφίας. Από το 1958 έως το 1976 διδάσκει στο Ελεύθερο Σπουδαστήριο Καλών Τεχνών (γνωστή αργότερα ως "Σχολή Βακαλό"), ενώ παράλληλα (έως το 1962) διδάσκει ελεύθερο σχέδιο στη "Σχολή Σχεδιαστών του Αθηναϊκού Τεχνολογικού Ομίλου". Το 1958 το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Τέχνης τον εκλέγει μεταξύ Ελλήνων υποψηφίων, για το διεθνές βραβείο του Μουσείου Γκουνγκενχάιμ, όπου και εκτίθεται το έργο του. Ακολουθεί (1962) το Βραβείο Κριτικών για το έργο "Το Ναυπηγείο", ενώ το 1970 ορίζεται εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Μπιενάλε Βενετίας. Λόγω των ειδικών πολιτικών συνθηκών αρνείται τη συμμετοχή. Το 1976 εκλέγεται καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Γ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής, όπου διδάσκει έως το 1991. Το 1989 η σύγκλητος τον εκλέγει πρύτανη του Ιδρύματος και το 1993 εκλέγεται ακαδημαϊκός. Είχε λάβει μέρος σε διεθνείς εκθέσεις ως εκπρόσωπος της Ελλάδας. Είχε παρουσιάσει έργα του σε 90 ατομικές και σε πάρα πολλές θεματικές - ομαδικές εκθέσεις. Έφυγε από τη ζωή στις 5 Μαρτίου 2016, σε ηλικία 91 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Μυταράς

Δημήτρης Μυταράς (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Μυταράς γεννήθηκε το 1934 στη Χαλκίδα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και σκηνογραφία στην Ecole des Arts Decoratifs του Παρισιού. Η ζωγραφική του χαρακτηρίζεται από έντονο κινησιακό σχέδιο και χρωματική διαύγεια. Σε όλες τις περιόδους της ζωγραφικής του υπάρχει μια διάχυτη εξπρεσιονιστική ατμόσφαιρα με φανερή κοινωνική κριτική διάθεση. Οι πλαστικές του αξίες έχουν κλασική δομή και η επαφή με την ελληνική παράδοση είναι φανερή. Οι σημαντικές περίοδοι της ζωγραφικής του είναι: "Καθρέφτες" (1960-1964) "Δικτατορία" (1966-1970) "Επιτύμβια" (1971-1976) "Πορτραίτα" (1977-1987) "Σκηνές θεάτρου" (1988-1991). Καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών, ο Δημήτρης Μυταράς είχε εκθέσει σε πολλές πρωτεύουσες του κόσμου και έχει πάρει μέρος σε όλες σχεδόν τις σημαντικές Μπιεννάλε. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, τα μεγάλα προβλήματα υγεία που αντιμετώπιζε δεν του επέτρεπαν να βγει από το σπίτι. Έφυγε από τη ζωή στις 16 Φεβρουαρίου 2017, σε ηλικία 83 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σωτήρης Σόρογκας

Σωτήρης Σόρογκας (Συγγραφέας)

Ο Σωτήρης Σόρογκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ Αθηνών με υποτροφία του ΙΚΥ και έχει εκθέσει εκτός από την Ελλάδα σε πολλές πρωτεύουσες της Ευρώπης και της Αμερικής, εκπροσωπώντας, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εθνικής Πινακοθήκης ή ιδιωτικών γκαλερί την ελληνική τέχνη. Έργα του υπάρχουν σε μουσεία, πινακοθήκες, οργανισμούς, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δίδαξε σχέδιο και χρώμα στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από το 1964 ως το 2003. Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής. Το 2004 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο της καλλιτεχνικής του προσφοράς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Παπασταμούλης (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Παπασταμούλης σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας, Ζωγραφική, Ψηφιδωτό, Καλλιτεχνική τυπογραφία, Θεωρητικές - Ιστορικές σπουδές. Συνέχισε για πέντε χρόνια στο Παρίσι στην Ecole Nationale Superieure des Arts Decoratifs και Ecole Nationale des Arts Appliques et Metiers d΄ Art. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 15 ατομικές και 40 ομαδικές εκθέσεις. Έχει τέσσερις συμμετοχές στο salon των Γάλλων ζωγράφων στο Grand Palais, 4 πανελλήνιες και επίσημη ελληνική συμμετοχή στη Βουλγαρία το 1987. Έχει βραβευτεί με το 1ο βραβείο ζωγραφικής "Κηφίσσεια" 1972. Έχει γράψει τα βιβλία "Ο Θεόφιλος στην ελληνική ζωγραφική", "Γραφιστικές εφαρμογές 1" για τα ΤΕΕ, καθώς επίσης "Το χρώμα - σκίτσο" και "Το χρώμα και το σχέδιο στη ζωγραφική". Έχει δημοσιεύσει άρθρα για τη ζωγραφική στον ελληνικό Τύπο. Είναι καθηγητής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στη σχολή Γραφικών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Έργα του έχει αγοράσει το Ελληνικό κράτος, το Υπουργείο Πολιτισμού. Έργα του υπάρχουν επίσης στην Πινακοθήκη του δήμου Ιεράπετρας, στη Μυτιλήνη, στο Μουσείο Ι. Βορρέ. Το 1980, αγόρασε έργο του το μουσείο μοντέρνας τέχνης της Πόλης του Παρισιού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λέτα Κουτσοχέρα

Λέτα Κουτσοχέρα (Συγγραφέας)

Η Λέτα Κουτσοχέρα γεννήθηκε στη Ζήρια Αχαΐας. Σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, επίσης στην Αθήνα σχέδιο, σκηνογραφία και ζωγραφική. Έχει κάνει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, εικονογραφήσεις και εξώφυλλα βιβλίων και έχει σκηνογραφήσει θεατρικά έργα. Έχει γράψει ποίηση, θέατρο, δοκίμιο. Εμφανίστηκε στα Γράμματα το 1978. Ποίησή της έχει μεταφραστεί σε δέκα γλώσσες, ενώ το έργο της έχει παρουσιαστεί σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης έχει φιλοξενηθεί σε ανθολογίες, συλλογικές εκδόσεις, επιθεωρήσεις τέχνης, εφημερίδες και περιοδικά στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Έχει βραβευθεί από την "Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών" (Πανελλήνιος Διαγωνισμός Υπουργείου Πολιτισμού), από την "Unesco" (International Literary Competition - Παγκόσμιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός), από τον "Παρνασσό" (Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης), από την Ακαδημία για την διάδοση του Πολιτισμού με έδρα τη Ρώμη "Accademia Internazionale de Propaganda Culturale" (Α Βραβείο Ανέκδοτης Ποίησης), αλλά και από άλλους πνευματικούς φορείς. Από το 1981 έως το 2001 δίδαξε στη "Σχολή Γραφικών και Καλλιτεχνικών Σπουδών" του Τ.Ε.Ι. της Αθήνας. Είναι μέλος της "Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών", της "International Writers and Artists Association" του "Οργανισμού για την Διάδοση και Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας" και αλλού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έλενα Ναβροζίδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μανώλης Χάρος

Μανώλης Χάρος (Συγγραφέας)

Ο Μανώλης Χάρος γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1960. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στο Παρίσι, στην Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts. Έκανε μεταπτυχιακό στην Ecole Nationale Superieure des Arts Decoratifs, πάνω στην επικοινωνία της εικόνας (visual communication). Γαλλικό εθνικό βραβείο Prix des Fondations στον τομέα της λιθογραφίας. Σχέδια αντικειμένων καθώς και αντικείμενα εκτίθενται σε ειδικές εκθέσεις στο Μιλάνο, το Παρίσι και την Φρανκφούρτη. Έχει επίσης εικονογραφήσει βιβλία με χαλκογραφίες και λιθογραφίες, εκδόσεις ελληνικές και γαλλικές. Είκοσι-δύο ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Παρίσι, Λονδίνο καθώς και ομαδικές εκθέσεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Α. Καλακαλλάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Αρμακόλας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ρένα Παπασπύρου (Συγγραφέας)

Η Ρένα Παπασπύρου το χρονικό διάστημα 1956-67 σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στην Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts στο Παρίσι. Το διάστημα 1993-2005 δίδαξε ως καθηγήτρια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα. Διευθύντρια του Τρίτου Εργαστηρίου Ζωγραφικής. Ομότιμη καθηγήτρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθηνά Λατινοπούλου

Αθηνά Λατινοπούλου (Συγγραφέας)

Η Αθηνά Λατινοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε ζωγραφική στη σχολή Δημητρέλη και κεραμική - γλυπτική στη ΧΕΝ Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει 21 ατομικές εκθέσεις και 94 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και Μουσεία: Μουσείο Φρυσίρα στην Πλάκα, Μουσείο Βορρέ στην Παιανία, Μουσείο Γ. Γουναροπούλου στου Ζωγράφου, Αμερικάνικο Κολλέγιο στην Αγ. Παρασκευή, Μουσείο Οικ. Κοπελούζου στην Κηφισιά, Κρατικό Μουσείο Σ. Τ. Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου στη Ν. Ιωνία κ.ά Για τη δουλειά της έχουν γραφτεί πολλά σχετικά θεωρητικά και δημοσιογραφικά κείμενα. Το 2010 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό της αφήγημα "Οι κορδέλες της δικής μου πραγματικότητας" (εκδόσεις Τέχνης Οίστρος).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άρης Μπαραμπούτης

Άρης Μπαραμπούτης (Συγγραφέας)

Ο Άρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε ζωγραφική στην Αccademia di belle arti di Bologna από όπου και αποφοίτησε το 2005 με βαθμό άριστα. Παρακολούθησε εργαστήρια χαρακτικής, ενδυματολογίας θεάτρου και κινηματογράφου, θεωρία της τέχνης και πολιτιστική ανθρωπολογία, παράλληλα ασχολήθηκε με τη θεωρία της ψυχολογίας της φόρμας και τη σχέση της σύγχρονης τέχνης με το παιδικό/βρεφικό σχέδιο. Από το 2002 συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις, ενώ το 2006 παρουσίασε τη πρώτη του ατομική έκθεση στη Βαβέλ και συμμετείχε στο Διεθνές φεστιβάλ Κόμικς της Βαβέλ (Αθήνα-Γκάζι). Το 2007 συμμετείχε στην έκθεση Κοινός Τόπος III "Urban Legends" στην Αθήνα, ενώ το 2008 πήρε μέρος στην έκθεση Κόμικς της Βαβέλ στο Πεκίνο στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου με την Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα. Το ίδιο έτος συμμετείχε στην έκθεση "Τέχνη στη τέχνη" στο πολιτιστικό κέντρο "Μελίνα Μερκούρη". Το 2009 συμμετείχε για δεύτερη φορά στο Διεθνές φεστιβάλ Κόμικς της Βαβέλ στο Γκάζι. Συνεργάζεται επαγγελματικά με διαφημιστικές εταιρίες στο καλλιτεχνικό-γραφιστικό τομέα καθώς και με εκδοτικούς οίκους Σήμερα, ολοκληρώνει το Master in Arti Visive oth oxoAn LABA Libera Accademia di Belle Arti di Firenze.. Η τελευταία συμμετοχή του ήταν στο Booze Cooperativa στα πλαίσια της έκθεσης Carte Blance VIII με τίτλο "ΒΕΛΑΞΑ".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεοφανώ Γκίκα

Θεοφανώ Γκίκα (Συγγραφέας)

Η Θεοφανώ Γκίκα γεννήθηκε στην Κύμη Ευβοίας. Το 1961 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και συνέχισε τις σπουδές τις με υποτροφίες στην Academia di Belle Arti di Roma (Δίπλωμα Ζωγραφικής Χαρακτικής & Δίπλωμα τεχνικού Δημοσίων σχέσεων), Pro Deo - Roma (σκηνοθεσία, σκηνογραφία τηλεόρασης), Societa Dante Alighieri. Έχει εκθέσει έργα της σε Ελλάδα και εξωτερικό σε δέκα ατομικές και πενήντα ομαδικές εκθέσεις. Βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, και ραδιοφωνικές εκπομπές έχουν ασχοληθεί με το έργο της και έχει βραβευτεί επανειλημμένα στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Έργα της βρίσκονται στις: Πινακοθήκη Ιωαννίνων, Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Μουσείο της πόλεως των Αθηνών, και σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Γαλλία, Αμερική, Καναδά, Μεξικό, Γερμανία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Ρωσία, Ουκρανία, Ν. Αφρική.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Μπαραμπούτη

Κατερίνα Μπαραμπούτη (Συγγραφέας)

Η Κατερίνα Μπαραμπούτη, εικαστικός - performer, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (Α.Σ.Κ.Τ.), στο εργαστήριο της Ρένας Παπασπύρου και στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης (U.Β.). Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, πολλές performances και συναυλίες, έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε διεθνείς διοργανώσεις (Λαβύρινθοι, Πεκίνο 2008, Πολιτιστικό Έτος της Ελλάδας στην Κίνα - Tashkent Biennale, Τασκένδη 2005, - Διεθνής Συνάντηση Νέων Εικαστικών, Σκιρώνειο Μουσείο Πολυχρονόπουλου, Αθήνα 2004 - 11rh Biennale, Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου/ΒJCEM 2003 - Φεστιβάλ της Ακαδημίας Αθηνών κ.α.). Επιμελείται τον σχεδιασμό εικαστικών εκθέσεων και σκηνογράφε! για το θέατρο. Έργα της ανήκουν σε συλλογές ιδρυμάτων και εταιριών. Έχει λάβει διακρίσεις (HELMEPA/UNER-UNESCO, Diplome of Russian Art-Critics Federation).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συλλογικό έργο (Καλλιτέχνης)


Λέτα Κουτσοχέρα

Λέτα Κουτσοχέρα (Επιμέλεια)

Η Λέτα Κουτσοχέρα γεννήθηκε στη Ζήρια Αχαΐας. Σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, επίσης στην Αθήνα σχέδιο, σκηνογραφία και ζωγραφική. Έχει κάνει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, εικονογραφήσεις και εξώφυλλα βιβλίων και έχει σκηνογραφήσει θεατρικά έργα. Έχει γράψει ποίηση, θέατρο, δοκίμιο. Εμφανίστηκε στα Γράμματα το 1978. Ποίησή της έχει μεταφραστεί σε δέκα γλώσσες, ενώ το έργο της έχει παρουσιαστεί σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης έχει φιλοξενηθεί σε ανθολογίες, συλλογικές εκδόσεις, επιθεωρήσεις τέχνης, εφημερίδες και περιοδικά στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Έχει βραβευθεί από την "Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών" (Πανελλήνιος Διαγωνισμός Υπουργείου Πολιτισμού), από την "Unesco" (International Literary Competition - Παγκόσμιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός), από τον "Παρνασσό" (Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης), από την Ακαδημία για την διάδοση του Πολιτισμού με έδρα τη Ρώμη "Accademia Internazionale de Propaganda Culturale" (Α Βραβείο Ανέκδοτης Ποίησης), αλλά και από άλλους πνευματικούς φορείς. Από το 1981 έως το 2001 δίδαξε στη "Σχολή Γραφικών και Καλλιτεχνικών Σπουδών" του Τ.Ε.Ι. της Αθήνας. Είναι μέλος της "Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών", της "International Writers and Artists Association" του "Οργανισμού για την Διάδοση και Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας" και αλλού.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
123
Διαστάσεις:
21x23
Βάρος:
0.491 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση