Διαλεχθώμεν ελληνικώς
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διαλεχθώμεν ελληνικώς

Νηπίων προπαιδεία

Ειρήνη Μαυροπούλου

22.00€ -11% 19.58€

Ένα πρωτότυπο βιβλίο για τα νήπια, καρπός πολυετούς διδασκαλίας, το οποίον καθιστά πλέον εφικτή την διαχρονική προσέγγιση της Ελληνικής γλώσσας. Ξεκινώντας από τις "πρώτες μου λεξούλες" στα αρχαία Ελληνικά, λέξεις με μεγάλη παραγωγική και συνθετική δύναμη και στα νέα Ελληνικά, τα παιδιά οδηγούνται σταδιακά στην ετυμολογία και στον σχηματισμό "οικογενειών λέξεων", για να καταλήξουν στην κατανόηση, απομνημόνευση και δραματοποίηση μύθων του Αισώπου και επιλεγμένων χωρίων από την ελληνική μυθολογία και την ιστορία στην γλώσσα του πρωτοτύπου (γλωσσική ανάπτυξη-δημιουργική έκφραση). Τα παιδιά έχουν επίσης την ευκαιρία να παρατηρήσουν, να συμπληρώσουν και να χρωματίσουν παραστατικά σχέδια αρχαίων ελληνικών έργων τέχνης, ώστε να μυηθούν στο κάλλος, στην χάρη και στο ήθος που αποπνέουν (ανάπτυξη αισθητικής ευαισθησίας).

Το βιβλίο, τέλος, συνοδεύει ηχητικό cd, για να ακούουν τα παιδιά τα κείμενα του βιβλίου στα αρχαία Ελληνικά με παράλληλη απόδοση στα νέα Ελληνικά (ακουστική καλλιέργεια-βίωση ευχάριστων συναισθημάτων).

Για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς παρατίθεται εκτενής εισαγωγή, ώστε να κατανοήσουν τους στόχους, την μέθοδο διδασκαλίας και τα οφέλη, τα οποία θα αποκομίσουν τα παιδιά. Προς επίρρωση, παρατίθενται και τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας (μελέτη περίπτωσης) που διεξήγαγε η συγγραφεύς σε δημόσιο νηπιαγωγείο, στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής.

Ειρήνη Μαυροπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
128
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση