Διαλέγω και διαβάζω
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διαλέγω και διαβάζω

Ποιήματα και πεζά για παιδιά

Το Διαλέγω και Διαβάζω απευθύνεται στα ελληνόπουλα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τα νεοελληνικά ποιήματα και πεζά που περιλαμβάνει συνδυάζουν το λεξιλογικό πλούτο με την εκφραστική απλότητα και ποικιλία, χωρίς ωστόσο να κάνουν καμία παραχώρηση στην ποιότητα. Με τη χαρούμενη τους διάθεση και το χιούμορ που τα διαπνέει κινούν το ενδιαφέρον των παιδιών και τα εξοικειώνουν ευκολότερα και γρηγορότερα με τη γλώσσα και τη σκέψη πολλών επώνυμων και ανώνυμων Ελλήνων πνευματικών δημιουργών.
Φιλοδοξία του βιβλίου είναι η νοερή περιπλάνηση των παιδιών μέσα στις σελίδες του να γίνει η απαρχή ενός μεγαλύτερου και βαθύτερου δεσμού με καθετί ελληνικό ως γλώσσα, σκέψη και πολιτισμό. Παράλληλα, φιλοδοξεί να χρησιμεύσει και ως βοήθημα για τον εκπαιδευτικό που ασχολείται με τη διδασκαλία της γλώσσας μας στα ελληνόπουλα της διασποράς, στα παιδιά των παλιννοστούντων, αλλά και στα ξενόγλωσσα παιδιά που επιθυμούν να μάθουν ελληνικά.

Έλλη Α. Τρίμη (Εικονογράφος)

Η Έλλη Τρίμη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στον Τομέα Αισθητικής Παιδείας του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., όπου διδάσκει μαθήματα Εικαστικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο από το 1988. Από το 1999 διδάσκει το μάθημα της Ειδικής Διδακτικής της Τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ και την περίοδο 2002-2004 δίδαξε ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 1977 δίδαξε Εικαστικά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο Πειραματικό Σχολείο του ΑΠΘ όπως και στην Παιδαγωγική Ακαδημία και στη Σχολή Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης. Σε όλη τη διάρκεια του διδακτικού της έργου έχει, παράλληλα, διοργανώσει πολλές εκθέσεις με έργα μαθητών και φοιτητών της. Είναι επίσης δημιουργός Αναλυτικών Προγραμμάτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας και έχει διοργανώσει εργαστήρια Εικαστικών Τεχνών στα ετήσια συνέδρια του Ιδρύματος Εκπαιδευτικών Ερευνών High/Scope ως επιστημονικός σύμβουλος, συνεργάτης και υπεύθυνη για την ανάπτυξη προγραμμάτων Εικαστικής Αγωγής. Είναι συγγραφέας μιας σειράς βιντεοταινιών και εγχειριδίων με τον τίτλο Supporting Young Artist, που εκδόθηκαν από τις εκδόσεις High/Scope Press. Υπήρξε επίσης καλλιτεχνική σύμβουλος του προγράμματος Μελίνα Εκπαίδευση και Πολιτισμός. Από το 2003 είναι υπεύθυνη του Γραμματισμού Πολιτισμικής και Αισθητικής Αγωγής στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας του ΙΔΕΚΕ. Ως ζωγράφος και μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του Συλλόγου Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Βορείου Ελλάδος έχει παρουσιάσει έργα της σε οχτώ ατομικές και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αμερική.

Ελένη Ζήκου - Βάρφη (Ανθολόγος)


Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
162
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.351 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση