Διαδρομές στο παρελθόν
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διαδρομές στο παρελθόν

Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής 1887-1978

Άννα Παπαγιάννη

35.73€ -11% 31.80€

Πρόκειται για ένα πανόραμα φωτογραφιών που μας μεταφέρει στην Ελλάδα των προηγούμενων χρόνων. Το έργο χωρίζεται σε οκτώ θεματικές ενότητες που συνοδεύονται από κείμενα λαογραφικού ενδιαφέροντος και ολοκληρώνεται με την ιστορική αναδρομή η οποία συνδέει το πλούσιο παρελθόν με το δυναμικό παρόν του τόπου.
Το λεύκωμα εκτός από αισθητική ευχαρίστηση, μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για τον μελετητή της λαογραφίας, της παράδοσης, της ιστορίας και της φωτογραφίας.

Γραμματική Καραβασιλικού (Επιμέλεια)

Η Γραμματική Καραβασιλικού γεννήθηκε στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής το 1966. Σπούδασε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, τμήμα "Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό". Το μεταπτυχιακό της έχει θέμα "Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων" και βρίσκεται σε εξέλιξη. Ζει στη Θεσσαλονίκη και από το 1988 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Το αντικείμενο της δραστηριότητάς της είναι σύμβουλος επιχειρήσεων. Παράλληλα ασχολείται με τον κλάδο των εκδόσεων διατηρώντας τον εκδοτικό οίκο "Δια Βίου".

Άννα Παπαγιάννη (Συγγραφέας)

Η Άννα Παπαγιάννη γεννήθηκε στη Γερμανία το 1996, αλλά πολύ μικρή επέστρεψε στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής όπου ζει μέχρι σήμερα, παντρεμένη με το φωτογράφο Βασίλη Δούκα, μεγαλώνοντας τα παιδιά τους. Το 1994 τελείωσε το τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ωριμάζοντας και νοιώθοντας πιο βαθιά την αγάπη για τον τόπο της θεωρεί πολύτιμη κάθε πληροφορία που αφορά την παράδοση, τον πολιτισμό και την ιστορία του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
175
Διαστάσεις:
33x25
Βάρος:
1.483 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση