Διαδρομές
zoom in
11.94€ -11% 10.63€

Οι `Διαδρομές` αυτές περιλαμβάνουν τα κείμενά μου που δημοσιεύτηκαν στην καθημερινή εφημερίδα της Ζακύνθου `ΕΡΜΗΣ`, από το καλοκαίρι του 2009 που άρχισε η συνεργασία μας, μέχρι σήμερα.
Πρόκειται για κείμενα, στα οποία αντλώ τα θέματά μου από την ελληνική και την παγκόσμια λογοτεχνία, την αρχαία ελληνική γραμματεία και μυθολογία, καθώς και από διάφορα φιλολογικά και κοινωνικά γεγονότα που κέντρισαν το ενδιαφέρον μου όλο αυτό το διάστημα.
Έτσι, μέσα από τις σελίδες των `Επιλογών`, του λογοτεχνικού - πολιτιστικού ένθετου του `ΕΡΜΗ`, είχα την ευκαιρία να αναφερθώ σε αγαπημένους μου ποιητές και συγγραφείς, σε λογοτεχνικά έργα που με γοήτευσαν, όπως επίσης και σε ενδιαφέροντα πολιτιστικά γεγονότα που έλαβαν χώρα εντός και εκτός συνόρων.
Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου στον Φίλιππο Συνετό και τον `ΕΡΜΗ` για τη φιλοξενία των `Διαδρομών` αυτών, οι οποίες σαν τελικό τους προορισμό έχουν πάντα την καρδιά των αναγνωστών. Ελένη Δημακάκου, Αθήνα, 2012.


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Ελένη Δημάκου

Ελένη Δημάκου (Συγγραφέας)

Η Ελένη Δημάκου γεννήθηκε στην Αθήνα (με οικογενειακές ρίζες από τη Ζάκυνθο), όπου και αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς επίσης Ισπανική Λογοτεχνία, Ιστορία και Τέχνη στο Πανεπιστήμιο Menendez Pelayo του Santander. Έχει εργασθεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και στο Υπουργείο Εξωτερικών. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Αποσπάσματα από τις ποιητικές συλλογές "Ο λυσιμελής έρωτας" (Εκάτη, 1998) και "Όνειρο και η μέθη" (Κουλτούρα, 2003) έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
275
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.42 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση