Διάδοση ραδιοκυμάτων στα συστήματα ασύρματης επικοινωνίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διάδοση ραδιοκυμάτων στα συστήματα ασύρματης επικοινωνίας

Henry L. Bertoni

27.50€ -26% 20.35€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789604611683

 • Κατηγορίες:

  Πεζογραφία

 • Έτος κυκλοφορίας

  2008

 • Εκδότης

  Κλειδάριθμος

Ο απόλυτος οδηγός για τη μοντελοποίηση της διάδοσης ραδιοκυμάτων από έναν κορυφαίο ειδικό, καθηγητή στο Polytechnic University της Νέας Υόρκης.

- Οι κορυφαίες τεχνικές και τα πιο καινοτόμα μοντέλα πρόβλεψης διάδοσης.
- Λεπτομερείς συγκρίσεις με πραγματικές μετρήσεις.
- Μοντέλα πολυδιόδευσης, διάδοση κυμάτων, περίθλαση και άλλα φαινόμενα.
- Μια πρωτοεμφανιζόμενη ανάλυση σχετικά με την απώλεια διαδρομής κατά την επικοινωνία με συσκευές κινητών τηλεφώνων στις πόλεις.

Πιο συγκεκριμένα, το βιβλίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τα ακόλουθα:
- Η έννοια της κυψελωτής επικοινωνίας και η αναγκαιότητα για πρόβλεψη της διάδοσης (χωρική επαναχρησιμοποίηση, γραμμικές κυψέλες ως παράδειγμα της επαναχρησιμοποίησης φάσματος του συστήματος FDMA, εξαγωνικές κυψέλες κάλυψης περιοχής κ.ά.).
- Εξέταση των χαρακτηριστικών που παρατηρούνται στα κανάλια διάδοσης (μετρήσεις σημάτων στενής ζώνης, ταχεία διάλειψη, διάλειψη σκιάς, διαχωρισμός της διάλειψης σκιάς από την εξάρτηση απόστασης, μοντέλα κλίσης - αποτέμνουσας στην εξάρτηση απόστασης των μακροκυψελών, επίδραση της γεωμετρίας του δρόμου κ.ά).
- Διάδοση, ανάκλαση και μετάδοση επίπεδων κυμάτων (επίπεδα κύματα σε μη οριοθετημένη περιοχή, ανάκλαση επίπεδων κυμάτων σε σύνορα επιπέδων, πρόσπτωση επίπεδων κυμάτων σε διηλεκτρικά στρώματα).
- Κεραίες και ακτινοβολία (ακτινοβολία σφαιρικών κυμάτων, κεραίες λήψης, αμοιβαιότητα και απολαβή ή απώλεια διαδρομής, μοντέλα δύο ακτίνων για διάδοση πάνω από επίπεδη επιφάνεια εδάφους, διάδοση σε γραμμή οπτικής επαφής σε αστικό φαράγγι, κυλινδρικά κύματα).
- Περίθλαση σε ακμές και γωνίες (η τοπική φύση της διάδοσης, περίθλαση επίπεδου κύματος από απορροφητικό ημιδιάφραγμα, περίθλαση για άλλες ακμές και για πλάγια πρόσπτωση, περίθλαση σφαιρικών κυμάτων, περίθλαση από πολλές ακμές).
- Διάδοση κυμάτων σε επίπεδο έδαφος με κτίρια (μοντελοποίηση διάδοσης πάνω από συστοιχίες χαμηλών κτιρίων, προσεγγίσεις στον υπολογισμό της μείωσης PG1 των πεδίων πάνω από οροφές, πρόσπτωση επίπεδου κύματος για προβλέψεις μακροκυψελών, πρόσπτωση κυλινδρικού κύματος για προβλέψεις συστημάτων μικροκυψελών).
- Η διάλειψη σκιάς και η επίδραση της μορφολογίας του εδάφους και των δένδρων (στατιστική της διάλειψης σκιάς, μοντελοποίηση της επίδρασης της μορφολογίας του εδάφους και της επίδρασης των δένδρων).
- Πρόβλεψη διάδοσης σε συγκεκριμένες τοποθεσίες (σε εξωτερικό χώρο με χρήση διδιάστατης
βάσης δεδομένων κτιρίων, σε δύο διαστάσεις για οδικό πλέγμα στο Μανχάταν, σε εξωτερικούς χώρους με χρήση βάσεων δεδομένων κτιρίων σε 3Δ, προβλέψεις για συγκεκριμένες τοποθεσίες εσωτερικού χώρου).

Μαρία Φραγκάκη (Μεταφραστής)


Henry L. Bertoni

Henry L. Bertoni (Συγγραφέας)

Ο Henry L. Bertoni είναι καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων του Polytechnic University της Νέας Υόρκης και διδάσκει ένα από τα κορυφαία μαθήματα σχετικά με την ασύρματη διάδοση ραδιοκυμάτων στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών Ασύρματων Δικτύων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
318
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.634 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση