Design διαδρομές
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Design διαδρομές

40.19€ -11% 35.77€

Στο βιβλίο αυτό θελήσαμε να παρουσιάσουμε ένα αντιπροσωπευτικό μέρος της γραφίστικης δουλειάς μας, που έγινε στις δεκαετίες του `60 και του `70. (. . .) Η παρούσα επιλογή περιλαμβάνει ένα μικρό μέρος από τα καλύτερα προφανώς διατηρημένα έντυπα, αφίσες και φυλλάδια, που σχεδιάστηκαν για τον ΕΟΤ τα έτη 1960 - 1967, λευκώματα της ΔΕΘ και του ΟΤΕ, εικονογραφήσεις και εξώφυλλα της Αγνής Κατζουράκη, slides και φωτογραφίες προσχεδίων, λογότυπα και διαφημιστικές καμπάνιες της ομάδας του `Κ&Κ`. Είναι γνωστό πως ειδικά για την τελευταία κατηγορία η δημιουργική σύμπνοια και η συλλογική εργασία αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για ένα διαφημιστικό γραφείο. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Καλλιτέχνης)


Frederick V. Carabott

Frederick V. Carabott (Καλλιτέχνης)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1924. Το 1943-1945 παίρνει μέρος στην Εθνική Αντίσταση, φυλακίζεται και οδηγείται αιχμάλωτος στην Γερμανία. Στη συνέχεια σπουδάζει γραφίστικη στις σχολές Chelsea και St. Martin΄s του Λονδίνου. Μετά την επιστροφή του στην Αθήνα εργάζεται στο χώρο των διαφημίσεων, των εκδόσεων και των γραφικών τεχνών. Από το 1958 και ως το 1967 είναι καλλιτεχνικός σύμβουλος, στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας αποσπά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακολουθεί η ίδρυσις με τους Μ. Κατζουράκη, Δ. Τσόπελα και Π. Κανναβό της εταιρίας "Κ&Κ - Διαφημιστικόν Κέντρον Αθηνών" και μια σειρά βραβείων Rizzoli (1964, 1965, 1966, 1967, 1968 και 1969) για την καλύτερη ελληνική διαφήμιση. Το 1965 τιμάται με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος από την ελληνική πολιτεία για την ιδιαίτερη συμβολή του στην ανάπτυξη της γραφίστικης τέχνης στην Ελλάδα. Το 1968 γίνεται μέλος της Alliance Graphique Internationale (AGI). Από το 1979 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έργα του έχουν επανειλημμένως φιλοξενηθεί σε διεθνείς και τοπικές εκθέσεις και έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα έντυπα.

Μιχάλης Κατζουράκης

Μιχάλης Κατζουράκης (Καλλιτέχνης)

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1933. Σπουδάζει ζωγραφική με τον Andre Lhote και αφίσα και σχέδιο με τον Paul Colin στο Παρίσι. Το 1955 επιστρέφει στην Αθήνα και εργάζεται στη διαφημιστική εταιρεία "Γκρέκα". Από το 1960 ως καλλιτεχνικός σύμβουλος του ΕΟΤ μαζί με τον Φρέντυ Κάραμποττ θα δημιουργήσει σειρά από αφίσες, προγράμματα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, έντυπα ελληνικών τόπων ή αρχαιολογικών χώρων, εκθετήρια τουριστικής προβολής. Για την επιτυχή προβολή του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό κερδίζει πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το 1962 ιδρύουν από κοινού με τον Φρέντυ Κάραμποττ το "Διαφημιστικό Κέντρο Αθηνών Κ&Κ". Το 1965 του απονέμεται ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος για την ξεχωριστή συμβολή του στο ελληνικό design!. Το 1968 γίνεται μέλος της Alliance Graphique Internationale (AGI). Συμμετέχει σε διεθνείς Biennale αφίσας, όπου και διακρίνεται. Το 1974 δημιουργεί το γραφείο "ΑΜΚ Αρχιτέκτονες & Διακοσμητές" που ειδικεύεται σε διεθνές επίπεδο στο σχεδιασμό και τη διαμόρφωση εσωτερικών χώρων, κυρίως κρουαζιερόπλοιων. Παράλληλα αναπτύσσει το ζωγραφικό και γλυπτικό έργο του. Ατομικές εκθέσεις του έχουν γίνει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές. Έργα του υπάρχουν σε μουσεία και σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αγνή Κατζουράκη

Αγνή Κατζουράκη (Καλλιτέχνης)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Σπούδασε ζωγραφική στη Slade School of Fine Arts του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, το διάστημα 1953-1956. Από το 1962 συνεργάζεται ως Art Director με τον Μιχάλη Κατζουράκη και τον Φρέντυ Κάραμποττ στο "Διαφημιστικό Κέντρο Αθηνών Κ&Κ" και δημιουργεί ένα πλήθος από αφίσες, τουριστικά έντυπα τόπων και αρχαιολογικών χώρων, θεατρικά προγράμματα, βιβλία και εξώφυλλα βιβλίων, λογότυπους και διαφημιστικές Καταχωρίσεις. Το έργο της κερδίζει το βραβείο Rizzoli (Μιλάνο) επί τρεις συνεχείς χρονιές, το 1964 για ασπρόμαυρη Καταχώριση της Mobil Oil, το 1965 για της EL AL, το 1966 για έγχρωμη της φίρμας "Κατράντζος Γυναικεία Μόδα" ενώ έχει και πολλές άλλες διακρίσεις. Από το 1978 συμμετέχει στο γραφείο "ΑΜΚ Αρχιτέκτονες & Διακοσμητές", που ιδρύσε ο Μιχάλης Κατζουράκης το 1974. Η Αγνή Κατζουράκη εξειδικεύεται τώρα στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων. Επιλεκτικά επίσης δουλεύει ως ελεύθερος σχεδιαστής εντύπων, καταλόγων και αφισών για εκθέσεις, μουσεία ή άλλα ιδρύματα.

Tony Moser (Μεταφραστής)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
341
Διαστάσεις:
26x20
Βάρος:
1.093 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση