Δεν Έχουμε Ιδέα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Δεν Έχουμε Ιδέα

Ένας οδηγός για το άγνωστο σύμπαν

JORGE CHAM

Whiteson Cham

18.00€ -10% 16.20€

Η κατανόηση του ανθρώπου για τον φυσικό κόσμο είναι γεμάτη χάσματα. Όχι μικρά κενά που μπορούμε να αγνοήσουμε, αλλά τεράστιες ελλείψεις στις βασικές μας αντιλήψεις για το πώς λειτουργεί ο κόσμος. Ο δημιουργός του διαδικτυακού κόμικ phdcomics.com Χόρχε Τσαμ και ο σωματιδιακός φυσικός Ντάνιελ Γουάιτσον ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εξερευνήσουν όλα όσα ξέρουμε για το σύμπαν: τις πελώριες τρύπες που υπάρχουν στις γνώσεις μας για τον κόσμο. Χρησιμοποιώντας ευρηματικά  πληροφοριογραφικά και καρτούν, και ασυνήθιστα διασκεδαστικές και γλαφυρές επιστημονικές εξηγήσεις, μας δίνουν τις καλύτερες απαντήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για πολλά ερωτήματα που εξακολουθούν να μπερδεύουν τους επιστήμονες, όπως:

  • Γιατί υπάρχει ένα όριο ταχύτητας στο σύμπαν;
  • Γιατί δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι από αντιύλη;
  • Τι (ή ποιος) επιτίθεται στη Γη με μικροσκοπικά, υπερταχέα βλήματα;
  • Τι είναι η σκοτεινή ύλη, και γιατί επιμένει να μας αγνοεί;

Παρότι το σύμπαν είναι γεμάτο από αλλόκοτα πράγματα που δεν βγάζουν  κανένα νόημα, οι Τσαμ και Γουάιτσον υποστηρίζουν πειστικά ότι τα ερωτήματα που δεν μπορούμε να απαντήσουμε είναι εξίσου ενδιαφέροντα με εκείνα που μπορούμε. Αυτή η πλούσια εικονογραφημένη εισαγωγή στα μεγαλύτερα μυστήρια της φυσικής απομυθοποιεί επίσης πολλά περίπλοκα ζητήματα που γνωρίζουμε, από τα κουάρκ και τα νετρίνα μέχρι τα βαρυτικά κύματα και τις εκρηγνυόμενες μαύρες τρύπες. Προσφέροντάς μας ίσες δόσεις από χιούμορ και απόλαυση, οι Τσαμ και Γουάιτσον μας προσκαλούν να δούμε το σύμπαν σαν μια πιθανόν απέραντη αχαρτογράφητη έκταση που παραμένει στη διάθεσή μας για να την εξερευνήσουμε.

Νίκος Αποστολόπουλος (Μεταφραστής)


JORGE CHAM (Συγγραφέας)

Ο Jorge Cham είναι διδάκτορας ρομποτικής του Stanford και δημιουργός του δημοφιλούς διαδικτυακού κόμικ Piled Higher and Deeper, που είναι γνωστό και ως PHD Comics.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Whiteson Cham (Συγγραφέας)

 

Ο Daniel Whiteson είναι καθηγητής πειραματικής φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Ιρβάιν, και εταίρος της Αμερικανικής Ένωσης Φυσικής. Η έρευνά του διεξάγεται στον Μεγάλο Συγκρουστήρα Αδρονίων (Large Hadron Collider), στο CERN.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Ηράκλειο Κρήτης
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
364
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.25 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση