Δάσκαλοι - καθηγητές της γαλλικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία του 19ου αιώνα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Δάσκαλοι - καθηγητές της γαλλικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία του 19ου αιώνα

Βιογραφικά και εργογραφικά στοιχεία: Συμβολή στη διδασκαλία και διάδοση της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού

Δαυίδ Αντωνίου

Οι έως τώρα αξιόλογες μελέτες και διατριβές πάνω στη συνολικότερη παρουσία της γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας στην Ελλάδα δίνουν ελάχιστες πληροφορίες για τους `εργάτες της εκπαίδευσης`, που προήγαγαν αποφασιστικά αυτή την παρουσία.
Η συγκεκριμένη εργασία φιλοδοξεί να καλύψει το κενό: Παρουσιάζει και βιογραφεί όσους διδασκάλους και καθηγητές -Έλληνες και ξένους- δίδαξαν γαλλικά στα σχολεία, κυρίως του ελληνικού κράτους, δημόσια και ιδιωτικά. Επίσης καταγράφει και το συγγραφικό τους έργο, κυρίως εκείνο που αναφέρεται στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας, παρακολουθώντας πώς αυτό αξιολογήθηκε και σε ποιο βαθμό χρησιμοποιήθηκε κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Δαυίδ Αντωνίου (Συγγραφέας)

Ο Δαυίδ Αντωνίου είναι φιλόλογος, επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Υπηρέτησε στη Μέση Εκπαίδευση (δημόσια και ιδιωτική) σε διάφορες θέσεις και εργάστηκε στη συγγραφή και αναθεώρηση κρατικών διδακτικών βιβλίων· υπηρέτησε, επίσης, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και ασχολήθηκε με την ταξινόμηση του αρχείου του Υπουργείου Παιδείας. Το συγγραφικό του έργο αναφέρεται στην Ελληνική και Λατινική Φιλολογία και τα τελευταία 25 χρόνια στην Ιστορία της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης, έχοντας δημοσιεύσει αυτοτελή έργα και πολυάριθμες μελέτες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
398
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.848 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση