Δαδιώτες πανεπιστημιακοί
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Δαδιώτες πανεπιστημιακοί

Λοκρικά Ιστορικά Μελετήματα

Νικόλαος Κ. Τασιόπουλος

20.00€ -11% 17.80€

Ιστορική και πολιτιστική έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελληνική Γραμματεία. Είναι ένα έργο μοναδικό, που αναδεικνύει τον κόσμο του πνεύματος και του πολιτισμού μιας σημαντικής ιστορικής κωμόπολης της Λοκρίδας της Κεντρικής Ελλάδας, του Νομού Φθιώτιδας.

Πρόκειται για μια σημαντική εργογραφία, στην οποία καταγράφονται η ζωή και το επιστημονικό και συγγραφικό έργο σαράντα έξι (46) πανεπιστημιακών, που γεννήθηκαν στην κωμόπολη του Δαδιού (σημερινής Αμφίκλειας) ή κατάγονται από αυτήν. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγάλος για μια μικρή κωμόπολη και αποτελεί μοναδικότητα για τη Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα σημαντικό πνευματικό και πολιτιστικό φαινόμενο της επαρχίας.

Μεταξύ των Πανεπιστημιακών αυτών δεσπόζουσα θέση κατέχουν ο βραχύβιος Πρωθυπουργός της Ελλάδας και επί πολλά έτη Υπουργός Αθανάσιος Ευταξίας, οι δύο μεγάλοι ανατόμοι Γεώργιος Σκλαβούνος και Μιλτιάδης Παπαμιλτιάδης ο Άθως Τσούτσος, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και καθηγητής πανεπιστημίου, και ο παγκόσμιας φήμης και ακτινοβολίας πυρηνικός φυσικός Κώστας Τσίπης.

Είναι σπουδαίο έργο για τους φιλίστορες και τους ερευνητές, αλλά και χρήσιμο εργαλείο για τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα για τους φοιτητές των φιλολογικών πανεπιστημιακών σχολών.

Νικόλαος Κ. Τασιόπουλος

Νικόλαος Κ. Τασιόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Νικόλαος Κ. Τασιόπουλος γεννήθηκε στα Βασιλικά Βοιωτίας το 1950. Υπηρέτησε στη Χωροφυλακή και στη συνέχεια στην Ελληνική Αστυνομία, από την οποία αποστρατεύτηκε τον Οκτώβριο του 2004 με τον κατεχόμενο βαθμό του Αντιστρατήγου. Υπηρέτησε σε μάχιμες και επιτελικές θέσεις. Διετέλεσε Κλαδάρχης Ασφάλειας και Τάξης και Επιτελάρχης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήταν επικεφαλής των Ολυμπιακών Δυνάμεων κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας τον Αύγουστο το 2004. Είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλάει έξι ξένες γλώσσες. Έχει εκδώσει δύο βιβλία με συντομογραφίες ακρωνύμια και αρκτικόλεξα με αρκετές εκδόσεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
282
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση