Βυζάντιο
zoom in
12.98€ -10% 11.68€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789604845453

 • Κατηγορίες:

  Βυζάντιο , Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  2020

 • Εκδότης

  Παπαδόπουλος

Από τον 4o έως τον 15o αιώνα μ.Χ., η επιρροή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας εκτεινόταν από την Ισπανία ώς την Αίγυπτο. Η πρόσληψή της, όμως, στον δυτικό κόσμο περιοριζόταν στην εντύπωση μιας πολιτικά απολυταρχικής και βαθιά θρησκόληπτης αυτοκρατορίας, μιας φυλακής πνεύματος και ψυχής. Το Βυζάντιο, όμως, ήταν μια μακράν πολυπλοκότερη κουλτούρα και κοινωνία απ’ όσο θα ήθελαν οι διαφωτιστές επικριτές της Δύσης ή ήταν πρόθυμοι να παραδεχτούν οι ρομαντικοί του πιστοί, και ακριβώς αυτή η πολυπλοκότητα είναι που το καθιστά τόσο συναρπαστικό. Ο Peter Sarris, με σαγηνευτικές λεπτομέρειες, εικόνες και χάρτες, διερευνά τη μείξη του ελληνικού και του ρωμαϊκού πολιτισμού στην καρδιά της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, καταγράφει τον αγώνα της για επιβίωση εναντίον των εξωτερικών προκλήσεων και απειλών και παρουσιάζει με ιδιαίτερη σαφήνεια μια αυτοκρατορική ιστορία μεγαλείου και διαφθοράς, πολιτικής δεινότητας και πολεμικής εξάντλησης, θρησκευτικής προπαγάνδας και κοσμικής ίντριγκας, συρρίκνωσης και, τελικά, πτώσης. Μια συναρπαστική αφήγηση για μια μεγάλη αυτοκρατορία.

Peter Sarris

Peter Sarris (Συγγραφέας)

Ο Peter Sarris γεννήθηκε το 1971. Βρετανός κυπριακής καταγωγής, σπούδασε Σύγχρονη Ιστορία στο Balliol College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (1990-1993), ενώ αμέσως του απονεμήθηκε (διά εξετάσεων) η υποτροφία Prize του All Souls College του ίδιου ιδρύματος (όπου υπήρξε fellow από το 1993 ώς το 2006). Εντάχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ ως λέκτορας και fellow του Trinity College το 2000, ενώ έχει υπάρξει επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Rice στο Τέξας και στην Ερευνητική Βιβλιοθήκη του Dumbarton Oaks (Dumbarton Oaks Research Library) στην Ουάσινγκτον (Πανεπιστήμιο Harvard). Σήμερα, είναι καθηγητής Σπουδών της Ύστερης Αρχαιότητας, του Μεσαίωνα και του Βυζαντίου, ενώ διευθύνει το άρτι συσταθέν Εικονικό Κέντρο για την Ύστερη Αρχαιότητα (Virtual Centre for Late Antiquity – vcla.org.uk). Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων και άρθρων, σε επιθεωρήσεις και περιοδικά, στη Βρετανία και αλλού, για την κοινωνική, οικονομική και νομοθετική ιστορία της Ύστερης Αρχαιότητας, του Πρώιμου Μεσαίωνα και του Βυζαντίου.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Αθηνάκης

Δημήτρης Αθηνάκης (Μεταφραστής)

Ο Δημήτρης Αθηνάκης γεννήθηκε στη Δράμα το 1981. Σπούδασε κοινωνική θεολογία, φιλοσοφία και φιλοσοφία της επιστήμης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Άμστερνταμ. Από το 2006, έχει επιμεληθεί και διορθώσει περισσότερα από 150 βιβλία όλων των ειδών, με έμφαση στη λογοτεχνία, για εκδοτικούς οίκους και συγκροτήματα Τύπου. Έχει μεταφράσει λογοτεχνία, κυρίως από τα αγγλικά και λιγότερο από τα γαλλικά και τα γερμανικά. Έχει ασχοληθεί με την κριτική λογοτεχνίας σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνος Επικοινωνίας του Προγράμματος Πιλοτικής Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου του Δήμου Αθηναίων. Έχει εκδόσει τέσσερις ποιητικές συλλογές ενώ ποιήματα και κριτικές του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, για ανθολογίες και περιοδικά.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
192
Διαστάσεις:
20.5x14.5
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση