Βόρεια ακρωτήρια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Βόρεια ακρωτήρια

Ποιήματα και πεζά

Χρήστος Κεραμίδης

9.90€ -10% 8.91€

Το νέο βιβλίο του Χρήστου Κεραμίδη, Βόρεια ακρωτήρια,  έχει το προσωπικό του αποτύπωμα. Με βλέμμα καθαρό  περπατά όλο και πιο βαθιά στα γνωστά του ποιητικά μονοπάτια.
Όπως και στις Παράκτιες διαδρομές, ο ποιητής πονάει, αγωνίζεται, νοσταλγεί και  χαρίζει τρυφερότητα.


Με γλώσσα πυκνή και ζυγισμένη, αισθήματα που συνδέονται με τον τόπο και  τον χρόνο, και σκέψεις  ζωντανές  τα ποιήματα αλλά και τα πεζά του  διαβάζονται απνευστί.
Μικρές ιστορίες και σύντομα ποιήματα. Γραφή προσεγμένη, ειλικρινής. Εικόνες από χωροχρόνους λησμονημένους μέσα από καταθέσεις βιωματικές,  γι’ αυτό κι απόλυτα πειστικές.


Οι ήρωές του είναι  γνώριμοι στα μάτια των αναγνωστών.  Ο ποιητής τους περιβάλλει με ευαισθησία και τρυφερότητα  και τους αποκαθιστά αποδίδοντας δικαιοσύνη.

 

Βόρεια ακρωτήρια

Χαμήλωσε η ψυχή μου
όπως εκείνα τα σύννεφα,
που βλέπω να κατεβαίνουν
απειλητικά
στα μακρινά
βόρεια ακρωτήρια.

Χρήστος Κεραμίδης

Χρήστος Κεραμίδης (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Ι. Κεραμίδης γεννήθηκε στην Καβάλα, στην όμορφη χερσόνησο του συνοικισμού της Παναγίας, στην οποία συχνά «επιστρέφει» και αναφέρεται. Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες από τον Πόντο. Έχασε τον πατέρα του στην πολύ μικρή ηλικία των πέντε ετών, γεγονός που τον σημάδεψε στη μετέπειτα ζωή του. Τελείωσε την Αριστοτέλειο Σχολή Υπομηχανικών Θεσσαλονίκης.


Από το 1975 ζει μόνιμα στην Καβάλα. Εργάστηκε στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα με την ιδιότητα του μελετητή και επιβλέποντα μηχανικού. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα το 1995 με την ποιητική συλλογή Ταξιδευτές. Το 1996 εκδόθηκε η ποιητική του συλλογή Στα πέλαγα του ονείρου. Απόσπασμα από το ποίημα «Το όνειρο» δημοσιεύθηκε, ως προμετωπίδα, σε περιοδικό προβολής της πόλης του, μεταφρασμένο σε τρεις γλώσσες. Το ποίημα «Αόρατοι στόχοι» (από τη συλλογή Δρόμοι της βροχής, 1998) τιμήθηκε από τη Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (1999).

 

Το ποίημα «Ερωτικό» (από τη συλλογή Ο Αύγουστος που περιμένω, 2017) ανθολογήθηκε στο ποιητικό ημερολόγιο 2018 των εκδόσεων Ιωλκός. Συμμετείχε στο συλλογικό έργο Παλίμψηστο Καβάλας 2009 (επιμέλεια και ανθολόγηση των Ευριπίδη Γαραντούδη και Μαίρης Μικέ) με το ποίημα «Χαμένες μουσικές». Το ποίημα «Αναζήτηση» ανθολογήθηκε στο καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2020. Στο πεδίο της έρευνας, έχει επιλεγεί, ιστορικά, από επιστήμονες νεοελληνιστές ως ένας από τους «ποιητές του καπνού» της πόλης του. Έχει γράψει κυρίως ποίηση. Ποιήματα αλλά και πεζά κείμενά του έχουν, κατά καιρούς, δημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ανθολογίες.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
112
Διαστάσεις:
14x21
Βάρος:
0.214 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση