Βίος και πολιτεία
zoom in
15.21€ -10% 13.69€
Το παρόν μυθιστόρημα διεκτραγωδεί τη ζωή μιας αριβίστριας και του οικείου της περιβάλλοντος. Αποτυπώνει τα πάθη μιας λαμπρής οικογένειας. Αποκαλύπτει τις αληθινές αιτίες σοβαρών πράξεων. Εισχωρεί στα ενδότερα των ανθρωπίνων αδυναμιών. Κινείται μεθοδικά, μέσα από έναν ανελέητο σαρκασμό. Ο αναγνώστης βρίσκεται με ένα συνεχές ερώτημα, αν τα ιστορούμενα είναι αλήθεια ή υπερβολές. Η γλαφυρότητα της αφήγησης και ο ταχύς λόγος εγκλωβίζουν τη σκέψη και την καθιστούν υποχείριο των διεφθαρμένων ηρώων. Η βαθιά γνώση της γλώσσας και το συναφές παιγνίδι ανάμεσα στις ιδιότυπες φόρμες της, αναδίδουν μία πρωτότυπη έκφραση, σπάνια απαντώμενη στη σύγχρονη λογοτεχνική μορφή. Η πρωταγωνίστρια Σαπφώ Καμπούρη και οι συγγενείς της δεν διαθέτουν εύσημα ηθικής. Μικρότητες και αδυναμίες χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά τους, που εξυπηρετεί αποκλειστικά το ατομικό τους συμφέρον. Στο τέλος τα καταφέρνουν, σε επιβεβαίωση της αρχής, ότι τα πάντα επιτυγχάνονται μόνον με υποχθόνια μέσα. Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα διαθέτουν την ικανότητα να εμφανίζονται με το ένδυμα του κύρους και της αξιοπρέπειας, αποκρύπτοντας εντέχνως το βόρβορο, στον οποίο είναι βουτηγμένα.
Κωνσταντίνος Γ. Βασιλείου

Κωνσταντίνος Γ. Βασιλείου (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Γ. Βασιλείου γεννήθηκε το 1949 στο Βραχάτι Κορινθίας. Σπούδασε νομικά (1972), πολιτικές επιστήμες (1974) και μεταπτυχιακά στην περιφερειακή ανάπτυξη (1976). Είναι δικηγόρος. Έχει γράψει νομικές πραγματείες. Μυθιστορήματά του: "Αδιέξοδο" (Κάκτος, 2005), "Αρπακτικά" (Μπαρτζουλιάνος, 2006), "Βίος και πολιτεία" (Μπαρτζουλιάνος, 2007), "Ο αρχαιοκάπηλος" (Μπαρτζουλιάνος, 2008), "Καπιταλισμός άνευ διδασκάλου" (Μπαρτζουλιάνος, 2009), "Νομενκλατούρα" (Μπαρτζουλιάνος, 2010), "Οι Εμιγκρέδες", η "Η Μεγάλη Σύνοδος", "Επέκεινα της Ελένης" και τη συλλογή διηγημάτων "Ατάκτως Ερριμμένα". (φωτογραφία: Ανδρέας Σμαραγδής)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
333
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.435 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Δεν το ολοκλήρωσα. Δεν μπορούσα. Η γλώσσα με…

★ ★ ★ ★ ★

Δεν το ολοκλήρωσα. Δεν μπορούσα. Η γλώσσα με ξένισε αρκετά (κράμα καθημερινής της δικής μας εποχής και καθαρεύουσας). Ελπίζω όντως ο συγγραφέας να έγραφε έτσι επιθυμώντας τη διακωμώδηση και ουχί να πίστεψε ότι γράφει σοβαρά μυθιστόρημα. Χαρακτηριστικό δείγμα (το μόνο σημείο που γέλασα πραγματικά και πίστεψα ότι όντως το βιβλίο είναι χιουμοριστικό):"Το ακριβές είναι ότι ο Φρανσουά επιχειρεί ξενοκυσθαπάτες αλλά υπό τη μορφή παθητικού υποκειμένου. Δεν γνωρίζω αν γίνομαι κατανοητή αλλά ο άνδρας μου είναι ένας κοινός πούστης" (σελ. 21).Τα λόγια είναι περιττά! Πάνος Τουρλής

Panos T.
(Αναρτήθηκε στις 01/10/2010)