Βιοϊατρικός Βελονισμός
zoom in
  • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

  • ISBN:

    9789609859646

  • Εκδότης

    Εκδόσεις d.K.S.

Ως  Βιοϊατρικός Βελονισμός, ορίζεται ο βελονισμός που βασίζεται στις αρχές και τούς κανόνες της βιοιατρικής επιστήμης. Με αφετηρία την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική θα οδηγηθούμε στις νευροφυσιολογικές θεωρίες δράσης του βελονισμού, όπως αυτές εξελίσσονται μέσα από ιατρική έρευνα.
Με το βιβλίο αυτό ο συγγραφέας φιλοδοξεί να δείξει οτι η επιστημονική κοινότητα μελέτησε τον βελονισμό με όλα τα εργαλεία που είχε στη διαθεσητης και να εστιάσει σε θέματα που μπορούν να εξηγηθούν με επιστημονικό τρόπο.  Τελικά, περιγράφεται με ακρίβεια το σύνολο των καινούργιων κανόνων που θα βοηθήσουν στην κατανόηση της τεχνικής του βελονισμού και θα θέσουν τα όρια μέσα στα οποία θα κινείται η θεραπευτική μας παρέμβαση

Μιλτιάδης Γ. Καράβης

Μιλτιάδης Γ. Καράβης (Συγγραφέας)

Ο Μιλτιάδης Καράβης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου στις 27 Ιανουαρίου 1961, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Τελείωσε το λύκειο Αρρένων Νέας Σμύρνης (ΛΑΝΣ) το 1978. Την ίδια χρονιά γράφτηκε στην Ιατρική Σχολή Βουκουρεστίου, από όπου αποφοίτησε το 1985. Ασχολήθηκε με τον βελονισμό από φοιτητής (1984). Το 1986 εργάσθηκε στο Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογής Βελονισμού (που ιδρύθηκε από τον πατέρα του Γιάγκο Καράβη), ενώ παράλληλα στα πλαίσια της ειδικότητάς του εργάστηκε στα τμήματα παθολογίας (Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, 1988), ορθοπαιδικής (Ασκληπιείο Βούλας, 1989), νευρολογίας (ΚΑΤ, 1990) και φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης (ΓΠΝ Γεώργιος Γεννηματάς, 1992-1994). Απόκτησε την ειδικότητα του φυσίατρου το 1995. Παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα βελονισμού στη Ρουμανία, δίπλα στον καθηγητή ενδοκρινολογίας του πανεπιστημίου Βουκουρεστίου Ionescu Tirgoviste (1984-85). Μελέτησε τις ηλεκτρικές ιδιότητες των σημείων βελονισμού σε υγιείς και σε ασθενείς με διαβητική πολυνευροπάθεια, εργασία που έγινε και το θέμα της διατριβής του (1984). Παρακολούθησε μαθήματα βελονισμού στην Αθήνα από τον Γιάγκο Καράβη και τον Nguyen Van Nghi (1986) και ωτοβελονισμού από τον Σκεύο Πικραμένο (1986-87). Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον Φιλήμωνα Ρώσση και τον Χρήστο Ζαχαριάδη, να συνεργαστεί μαζί τους και να συμπληρώσει τις γνώσεις του για την Παραδοσιακή Ιατρική της Κίνας από τους κορυφαίους αυτούς μελετητές και δάσκαλους του βελονισμού. Επισκέφθηκε το κολλέγιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Βελονισμού του Πεκίνου το 1992, 1996 και 2005. Το 1993 εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Βελονισμού, θέση την οποία διατηρεί έως σήμερα. Έχει επτά δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά, σαράντα δύο συμμετοχές σε ομιλίες και διαλέξεις σε ιατρικά συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, δεκαεννέα συμμετοχές σε κλινικά φροντιστήρια, επτά συμμετοχές σε στρογγυλές τράπεζες και επιστημονικές συνεδριάσεις. Έχει γράψει τρεις μονογραφίες για θέματα βελονισμού (η συμβολή του βελονισμού στην "παχυσαρκία", στην "απεξάρτηση από το κάπνισμα" και "μυϊκή παθολογία"), δύο κεφάλαια σε ισάριθμα ιατρικά βιβλία για τη θεραπευτική δράση του βελονισμού ("η θέση του βελονισμού στην αντιμετώπιση του άσθματος", Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, 1999 και "Βελονισμοί στην ορθοπαιδική επιστήμη", υπό έκδοση), μια πραγματεία για τον βελονισμό ("Ο δρόμος του βελονισμού", εκδόσεις ΙΤΜΕ, 2006) και δύο ιατρικά συγγράμματα ("Φυσιολογία του βελονισμού", εκδόσεις Ζεβελεκάκης, 1999 και "Η εφαρμογή του βελονισμού σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος", υπό έκδοση).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
427
Διαστάσεις:
17Χ24
Βάρος:
1.1 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση