Βατάτζης, ο πατέρας των Ελλήνων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Βατάτζης, ο πατέρας των Ελλήνων

Κώστας Γ. Παναγόπουλος

14.50€ -10% 13.05€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789604953707

 • Κατηγορίες:

  Βυζάντιο , Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  2022

 • Εκδότης

  Άθως

Με ιδιαίτερη χαρά οι εκδόσεις ΑΘΩΣ παρουσιάζουν το βιβλίο του Κώστα Γ. Παναγόπουλου για τον άγιο και αυτοκράτορα Ιωάννη Γ’ Δούκα Βατάτζη τον Ελεήμονα: Βατάτζης-Ο πατέρας των Ελλήνων. Η καλαίσθητη αυτή έκδοση, η οποία περιλαμβάνει και ένα έγχρωμο παράρτημα, μας προσφέρει ένα ταξίδι στους χρόνους του σημαντικού αυτού αυτοκράτορα σκιαγραφώντας τη μορφή του με γραφή που ρέει και μεταδίδει έναν γνήσιο ενθουσιασμό για εκείνον, που η παράδοση ονομάζει Μαρμαρωμένο Βασιλιά.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία των εκδόσεων ΑΘΩΣ με τον συγγραφέα, καθώς το 2021 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ιωσήφ Βατοπαιδινός, ο κορυφαίος της αγάπης. Στο δεύτερο βιβλίο του, Βατάτζης, ο πατέρας των Ελλήνων, ο συγγραφέας με δεξιοτεχνία καταφέρνει να περιλάβει στις σελίδες του μια συνολική προσέγγιση της Ιστορίας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας -ή σωστότερα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας- προσφέροντας στους αναγνώστες τη δυνατότητα να γνωρίσουν με κάθε λεπτομέρεια τον κόσμο, στον οποίο βρίσκονται οι ρίζες του σύγχρονου Ελληνισμού.

Κώστας Γ. Παναγόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Παναγόπουλος ασχολείται με το ορθόδοξο θεολογικό κείμενο για αρκετά χρόνια. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί και αναδημοσιευθεί σε ορθόδοξους διαδικτυακούς τόπους ευρείας επισκεψιμότητας. Έχει εργασθεί ως εξωτερικός πολιτικός συντάκτης σε εφημερίδες και περιοδικά, ως κειμενογράφος, ως συντάκτης πρακτικών συνεδριάσεων, απασχολούμενος και σε άλλες εργασίες που δεν είχαν να κάνουν με το γράψιμο. Από το 2018 και για μία τριετία εργάστηκε ως συντάκτης πλήρους απασχόλησης σε διαδικτυακό Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων. Στα τέλη του 2021 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Άθως το πρώτο συγγραφικό έργο του Ο Κορυφαίος της Αγάπης – Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός. Γεννήθηκε το έτος 1981, είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Αγγελακοπούλου και ζουν χάριτι Θεού στην Αγία Παρασκευή Αττικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Άδετο
Σελίδες:
368
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.556 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση