Βασικές αρχές θεωρίας κωδικοποίησης και κρυπτογραφίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Βασικές αρχές θεωρίας κωδικοποίησης και κρυπτογραφίας

Συλλογικό έργο

D. R. Hankerson

D. G. Hoffman

37.00€ -26% 27.38€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789604613694

 • Κατηγορίες:

  Πληροφορική

 • Έτος κυκλοφορίας

  2010

 • Εκδότης

  Κλειδάριθμος

Σε αυτό το εξαιρετικά επιτυχημένο διδακτικό βιβλίο, το οποίο έχει δοκιμαστεί στην πράξη από τους συγγραφείς σε ένα δημοφιλές πανεπιστημιακό μάθημα δύο εξαμήνων, παρουσιάζονται η θεωρία κωδικοποίησης και η κατασκευή, η κωδικοποίηση, και η αποκωδικοποίηση συγκεκριμένων οικογενειών κωδίκων με τρόπο εύχρηστο, κατάλληλο για φοιτητές που έχουν βασικές μόνο γνώσεις στα μαθηματικά.

Αυτή η νέα διευρυμένη αμερικανική έκδοση παρέχει αναθεωρημένες και ενημερωμένες πληροφορίες για τον αλγόριθμο αποκωδικοποίησης Berlekamp-Massey και τους συνελικτικούς κώδικες, και περιλαμβάνει μια εκτεταμένη νέα ενότητα για την κρυπτογραφία, ειδικά σχεδιασμένη ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εισαγωγικά πανεπιστημιακά μαθήματα.

Τη μετάφραση και επιστημονική επιμέλεια ελληνικής έκδοσης ανέλαβε ο Χαράλαμπος Κορνάρος, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
Μέρος 1ο: Θεωρία κωδικοποίησης
1. Εισαγωγή στη θεωρία κωδικοποίησης
2. Γραμμικοί κώδικες
3. Τέλειοι και σχετικοί κώδικες
4. Κυκλικοί γραμμικοί κώδικες
5. Κώδικες BCH
6. Κώδικες Reed-Solomon
7. Κώδικες διόρθωσης ριπών
8. Συνελικτικοί κώδικες
9. Κώδικες Reed-Muller και Preparata
Μέρος 2ο: Κρυπτογραφία
10. Κλασική κρυπτογραφία
11. Ειδικά θέματα στην Άλγεβρα και τη Θεωρία Αριθμών
12. Κρυπτογραφία δημόσιου κλειδιού


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

D. R. Hankerson (Συγγραφέας)

Ο D.R. Hankerson, κάτοχος διδακτορικού στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Lincoln στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ, είναι Καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Auburn της Αλαμπάμα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

D. G. Hoffman (Συγγραφέας)

Ο D.G. Hoffman, κάτοχος διδακτορικού στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Waterloo στο Οντάριο του Καναδά, είναι Καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Auburn της Αλαμπάμα και έχει γράψει, μόνος του ή σε συνεργασία με άλλους, περισσότερα από 20 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

D. A. Leonard (Συγγραφέας)

Ο D.A. Leonard, κάτοχος διδακτορικού στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Columbus στο Οχάιο των ΗΠΑ, είναι Καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Auburn της Αλαμπάμα και μέλος των American Mathematical Society και Institute of Combinatorics and Its Applications.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

C. C. Lindner (Συγγραφέας)

Ο C.C. Lindner, κάτοχος διδακτορικού στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα των ΗΠΑ, είναι Καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Auburn της Αλαμπάμα και μέλος των American Mathematical Society, Mathematical Association of America, Combinatorial Mathematics Society of Australasia, και Canadian Mathematical Society.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

K. T. Phelps (Συγγραφέας)

Ο Κ.Τ. Phelps, κάτοχος διδακτορικού στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Auburn στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, είναι Καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Auburn της Αλαμπάμα και μέλος της Society of Industrial and Applied Mathematics.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

C. A. Rodger (Συγγραφέας)

Ο C.Α. Rodger, κάτοχος διδακτορικού στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Reading στο Μπέρκσαϊρ της Αγγλίας, είναι Καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Auburn της Αλαμπάμα. Έχει γράψει, μόνος του ή σε συνεργασία με άλλους, περισσότερα από 110 άρθρα επιστημονικών περιοδικών και κεφάλαια βιβλίων, είναι fellow της Australian Mathematical Society, foundation fellow του Institute of Combinatorics and Its Applications, και μέλος της Combinatorial Mathematics Society of Australasia.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

J. R. Wall (Συγγραφέας)

Ο J.R. Wall, κάτοχος διδακτορικού στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Knoxville στο Τενεσί των ΗΠΑ, είναι Καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Auburn της Αλαμπάμα και μέλος της Mathematical Association of America.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χαράλαμπος Κορνάρος (Μεταφραστής)

Ο Χαράλαμπος Κορνάρος είναι επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Χαράλαμπος Κορνάρος (Επιμέλεια)

Ο Χαράλαμπος Κορνάρος είναι επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
454
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.951 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση