Βασικές αρχές οικονομίας και διοίκησης
zoom in
35.67€ -10% 32.10€

(. . .) Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι βασικά να μας εισάγει ακριβώς στις βασικές έννοιες των Θεμάτων Οικονομίας και Διοίκησης. Πιο συγκεκριμένα, θα αναπτυχθούν αρχικά οι έννοιες, οι μορφές και τα είδη των επιχειρήσεων, εν συνεχεία οι βασικές μικροοικονομικές και μακροοικονομικές έννοιες και ακολούθως τα βασικά στοιχεία της οργάνωσης και της διοίκησης, οι βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες όπως ο οικονομικός και χρηματοοικονομικός προγραμματισμός και η αξιολόγηση και χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων. Επίσης εξετάζονται τα βασικά θέματα που αφορούν τις εισροές και εκροές, όπως επίσης την παλινδρόμηση, τα οικονομετρικά υποδείγματα και τις συναρτήσεις παραγωγής. Τέλος, αναλύεται η έρευνα αγοράς και η ανάλυση ερωτηματολογίου. Στο Παράρτημα δίνονται δύο ενδεικτικά παραδείγματα από οικονομοτεχνικές μελέτες (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Γεώργιος Μ. Κορρές (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Κορρές διδάσκει ως Επίκουρος Καθηγητής (εκλεγμένο μέλος ΔΕΠ) στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έχει συνεργασθεί με πολλά ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Αποφοίτησε από το Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά το 1984 και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Έσσεξ (Αγγλία) από όπου πήρε το πτυχίο Master of Arts και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary and Westfield College) για το Ph.D. στην οικονομική επιστήμη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Πολυχρονόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Ιωάν. Πολυχρονόπουλος σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και Φιλοσοφία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Πανεπιστήμια Sir George Williams Univ. Canada (Diploma), Univ. de Montreal (Cert.), Concordia University, Montreal (MSc), City University, London (Ph. D. Research) και Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Ph. D.). Είναι τακτικός καθηγητής οικονομικών στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών, επισκέπτης καθηγητής στο ΠΣΕ του ΤΕΙ Πειραιά και καθηγητής σε μεταπτυχιακά προγράμματα ΜΒΑ σε συνεργασία με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1980 - 89) και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, εξωτερικός συνεργάτης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Πολυτεχνείο), το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.) και οικονομικός σύμβουλος στην καναδική Kool Shade Co, Winnepeg, Manitoba.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
580
Διαστάσεις:
24x16
Βάρος:
1.185 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση