Αχιλλέας Δρούγκας, Αναδρομική
zoom in
40.76€ -11% 36.28€

Το πλούσιο και τόσο προσωπικό έργο του Αχιλλέα Δρούγκα έχει κατακτήσει μια ιδιαίτερη θέση στη σύγχρονη ελληνική τέχνη. Σε μια εποχή που η τέχνη θεωρεί το ωραίο ξεπερασμένο, ο Αχιλλέας Δρούγκας παρέμεινε πιστός σ’ αυτή την παραδοσιακή και καθαρά ελληνική αξία. Τα έργα του αποτελούν έναν ύμνο στην ομορφιά της φύσης, της ζωής, της τέχνης. Ζωγραφίζει υπέροχες νεκρές φύσεις με ολόδροσα φυτά και άνθη, νεοκλασικά αντικείμενα, αλλά και αυθεντικά αρχαία, όλα συνταιριασμένα με θαυμαστή μαεστρία. Οι συνθέσεις του διακρίνονται για την κλασική τους σύνταξη. Ωραίοι νέοι άνδρες και γυναίκες σαν αρχαίοι θεοί με αμάραντη νεότητα, ζώα και πουλιά ενοικούν αυτό τον κόσμο όπου όλα μοιάζουν πρωτόπλαστα. Ο Αχιλλέας Δρούγκας ζωγραφίζει με ακρίβεια και επιμέλεια, χρησιμοποιεί λαμπρά χρώματα και λούζει τις συνθέσεις του μ’ ένα αιθέριο ανοιξιάτικο φως. Η ζωγραφική του αποπνέει υγεία και αισιοδοξία. Γι’ αυτό αρέσει. (. . .)


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Γιάννης Βαχαρίδης (Φωτογράφος)


Ηλίας Γεωργουλέας

Ηλίας Γεωργουλέας (Φωτογράφος)

Ο Ηλίας Γεωργουλέας γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Το 1986 σπούδασε φωτογραφία στο "Instituto Europeo di Design" στη Ρώμη. Το 1990 ανοίγει το δικό studio στο Nέο Ψυχικό σε ιδιόκτητο χώρο που διατηρεί μέχρι σήμερα. Eπαγγελματικά ασχολείται με την διαφημιστική, εκδοτική, αρχαιολογική φωτογραφία, & φωτογραφία έργων τέχνης. Συνεργάζεται με τους εκδοτικούς οίκους: "Εκδοτική Αθηνών", "Αδάμ", "Μέλισσα", Τ.Α.Π.Α (Αρχαιολογικές εκδόσεις του Υπουργείου Πολιτισμού), Ο.Π.Ε.Π. (Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού). Έχει συνεργασθεί για την έκδοση Βιβλίων και Λευκωμάτων με Τράπεζες (Ε.Τ.Ε Πειραιώς), Υπουργεία (Πολιτισμού - Αιγαίου), Μονές ( Κουτλουμουσίου, Φιλανθρωπίνων,Αγίας Λαύρας), Μουσεία (αρχαιολογικά: Εθνικό, Ιωαννίνων, Πάτρας, Βυζαντινό Ιωαννίνων, Μπενάκη), Πινακοθήκες (Εθνική, Κουβουτσάκη) Galleries και άλλους. Επίσης έχει συνεργαστεί με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κοινωνία της πληροφορίας" σαν φωτογράφος ψηφιοποίησης. Περισσότερα στο www.geophoto.gr

Γιάννης Δημότσης (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε Διεθνές Δίκαιο στο Royal Institute of Int. Affairs - University College of London. Εν συνεχεία σπούδασε Σκηνογραφία και Φωτογραφία στο Wimbleton School of Art και στο Slade School of Art. Το 1976 μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, οπού σκηνογραφεί διάφορες παραστάσεις Οff Broadway, ενώ συγχρόνως εργάζεται στη διαφημιστική φωτογραφία. Ιδρύει το Phos Studio, ασχολείται και με βιομηχανικό σχέδιο - σχεδιάζει μεταξύ άλλων το "Watch Out" ένα πρωτοποριακό ρολόι για νέους. Το 1986 αναλαμβάνει τη διαφημιστική καμπάνια της ελβετικής εταιρείας Hublot Watches. Συνεργάζεται με διάφορες διαφημιστικές εταιρείες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Το 1990 επιστρέφει και εργάζεται πλέον στην Αθήνα.

Δημήτρης Ταμβίσκος (Φωτογράφος)


Θάλεια Κυμπάρη (Φωτογράφος)


Βαγγέλης Ηλιόπουλος (Φωτογράφος)


Λίμπερτυ Πολύζου (Φωτογράφος)


Άρης Ρουπίνας (Φωτογράφος)


Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα

Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα (Συγγραφέας)

Η Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα γεννήθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης. 1960-1964: Πτυχίο Αρχαιολογίας με άριστα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. 1964-1968: Μετεκπαίδευση στην Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. 1968-1973: Μεταπτυχιακές σπουδές Ιστορίας της Τέχνης στη Σορβόννη. Κρατικό διδακτορικό δίπλωμα (Doctorat d΄Etat es Lettres) με άριστα από τη Σορβόννη (Παρίσι Ι). 1975: Εκλέγεται Τακτική Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Από το 1992 Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης. 1985: Βραβείο Καζαντζάκη. 1989: Α΄ Κρατικό Βραβείο Μελέτης Δοκιμίου για το βιβλίο "Περί ζωγραφικής. Αλμπέρτι και Λεονάρντο". Έχει τιμηθεί με το παράσημο του Ιππότη των Γραμμάτων και Τεχνών από την Ιταλική και Γαλλική Δημοκρατία και με το παράσημο του Αλφόνσου του Σοφού από την Ισπανική Κυβέρνηση. Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και άρθρα Ιστορίας της Τέχνης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Edward Lucie - Smith (Συγγραφέας)

Ο Έντουαρντ Λούσυ - Σμιθ (γεν. 1933) είναι γνωστός όχι μόνο σαν ιστορικός της τέχνης αλλά και σαν ποιητής, δημοσιογράφος και ραδιοσχολιαστής. Έργα του είναι: Η συμβολιστική τέχνη, Τα κινήματα στην τέχνη μετά το 1945, Η βρετανική ποίηση μετά το 1945, Ο ερωτισμός στην τέχνη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Charles S. Spencer

Charles S. Spencer (Συγγραφέας)

Ο Τσαρλς Σπένσερ γεννήθηκε στο Λονδίνο από γονείς με Ρωσική και Πολωνική καταγωγή. Σπούδασε στο Λονδίνο και την Ρώμη. Κριτικός τέχνης διεθνούς φήμης, αρχισυντάκτης του περιοδικού "Art and Artists", συγγραφέας βιβλίων για τον Ερτέ, τον Λεόν Μπακστ, τον Ντιάγκιλεφ, τα Ρωσικά Μπαλέτα και τον Σέσιλ Μπήτον. Έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορα Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ρωσία. Επισκέφτηκε την Ελλάδα πρώτη φορά στο τέλος της δεκαετίας του ΄50 όπου γνώρισε τον Σπυρόπουλο. Αργότερα γνώρισε και άλλους διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες για τους οποίους έγραψε σημαντικές κριτικές: τον Απέργη, τον Δρούγκα, τον Ζογγολόπουλο, τον Θόδωρο, τους Καλούτση, τους Καναγκίνη, τον Καπράλο, τον Καρά, τον Μόραλη, την Μιχαλέα, τον Ξενάκη, τον Σαχίνη, τον Τάκι, τον Φασσιανό και άλλους. Έχει επίσης οργανώσει πολλές εκθέσεις Ελλήνων καλλιτεχνών στο Λονδίνο. Κατά την παραμονή του στην Αθήνα συνεργάστηκε με το Βρετανικό Συμβούλιο, τις γκαλερί "Δεσμός" και "Ζουμπουλάκη", έδωσε τακτικές διαλέξεις και συνεισέφερε με κείμενά του σε διάφορα περιοδικά τέχνης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Κατσανάκη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στάθης Σκλαβουνάκος (Μεταφραστής)

Ο Στάθης Σκλαβουνάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε στον δημόσιο τομέα απ΄ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Παράλληλα ασχολήθηκε και με τη δημοσιογραφία. Άρθρα του για τον κινηματογράφο και το θέατρο έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε διάφορα έντυπα. Έχει κυκλοφορήσει τα βιβλία: "Ιχνευμών", Ερμής 1999 και "Vamps", Ερμής 2001.

Ανδρέας Μαχαίρας (Μεταφραστής)


Δημήτρης Σαλταμπάσης (Μεταφραστής)


Αχιλλέας Δρούγκας

Αχιλλέας Δρούγκας (Ζωγράφος)

Ο Αχιλλέας Δρούγκας γεννήθηκε το 1940 στον Πειραιά. Σπούδασε Χαρακτική και Σκηνογραφία στη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών από το 1958 έως το 1965. Tο 1970 με Κρατική Υποτροφία συνέχισε τις σπουδές του στο Slade school of Firιe Art του Λονδίνου. Σαν χαράχτης έλαβε μέρος στις πιο σπουδαίες διεθνείς εκθέσεις από το 1967-1976. ΄Εργα του έχουν εκδόσει οι Christie΄s Contemporary Art, Λονδίνο, Editions Alecto, Λονδίνο, International Graphic Art Society, Νέα Υόρκη, Redferrι gallery, Λονδίνο, Γκαλλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα. Χαρακτικά του βρίσκονται στο Museum of Modern Art, Νέα Υόρκη, Victoria and Albert Museum, Λονδίνο, National Museum of Wales, Bibliotheque Nationale, Παρίσι και άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ευρώπη και Η.Π.Α. ΄Εχει πάρει δύο φορές υποτροφία του Ιδρύματος Ford. Το 1974 άρχισε να ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική και to 1978 είχε την πρώτη ατομική eκθεσή του στην Γκαλλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα. Έκτοτε έχει εκθέσει ζωγραφική σε διάφορες Γκαλλερί της Ευρώπης και της Αμερικής. Το 1982 ζωγράφισε ένα Mural 45 μέτρων για το ξενοδοχείο Αtheneum Intercontinental στην Αθήνα. Έργα του βρίσκονται ατην Eλλάδα στην Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών, στο Μουσείο Βορρέ, στην Πινακοθήκη Πιερίδη και σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο.

Μαρία Κατσανάκη (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
241
Διαστάσεις:
29x26
Βάρος:
1.658 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση