Αχ, αυτοί οι φιλόσοφοι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αχ, αυτοί οι φιλόσοφοι

Nigel Rodgers

Mel Thompson

16.15€ -27% 11.79€

Αυτοί που βρίσκονται σε σύγχυση και γυρεύουν στη φιλοσοφία έναν οδηγό ας έχουν τον νου τους, προειδοποιούν οι συγγραφείς του βιβλίου. Αν και η φιλοσοφία μπορεί να διαφωτίσει, είναι ικανή επίσης να παραπλανήσει. Το βιβλίο διερευνά τους κινδύνους της φιλοσοφίας. Δείχνει πως η συμπεριφορά των φιλοσόφων, άλλοτε κακή, άλλοτε θλιβερή και κάπου κάπου θεότρελη, συχνά είναι εντελώς αποσυνδεδεμένη από τη σκέψη τους.

Οι συγγραφείς συνδυάζουν ανεκδοτολογικά στοιχεία με τη σύνοψη της σκέψης οκτώ μεγάλων φιλοσόφων: του Ρουσό, του οποίου οι απόψεις για την εκπαίδευση μοιάζουν να βρίσκονται σε διάσταση με τη σκανδαλώδη ζωή του· του Σοπενχάουερ και του Νίτσε, που τα λόγια τους σήμερα ακούγονται πιο αληθινά από ποτέ· και πέντε φιλοσόφων του 20ού αιώνα με τεράστια εμβέλεια: του Ράσελ, του Βιτγκενστάιν, του Χάιντεγκερ, του Σαρτρ και του Φουκό. Το βιβλίο δείχνει πως μια ζωή αφιερωμένη στη φιλοσοφία δεν είναι απαραίτητα μια φιλοσοφημένη ζωή.

Nigel Rodgers

Nigel Rodgers (Συγγραφέας)

Ο Nigel Rodgers είναι ιστορικός και συγγραφέας αρκετών βιβλίων, στα οποία περιλαμβάνονται το The Rise and Fall of Ancient Rome και βιογραφίες του Χίτλερ και του Τσόρτσιλ. 


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Mel Thompson

Mel Thompson (Συγγραφέας)

Ο Mel Thompson είναι συγγραφέας περισσότερων από είκοσι βιβλίων φιλοσοφίας και θεολογίας, ενώ έχει διδάξει για χρόνια θρησκευτικές σπουδές. 


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δέσπω Παπαγρηγοράκη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
307
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.477 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση