Αυτός ο Μέγας, Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αυτός ο Μέγας, Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης

Παναγιώτης Μ. Σωτήρχος

13.00€ -10% 11.70€

`Αυτός ο Μέγας` Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, που βιογραφείται αφηγηματικά, από έναν αρμόδιο και γνωστό λογοτέχνη, τον Π. Μ. Σωτήρχο, έρχεται και πάλι να αγκαλιάση πνευματικά το Γένος και να το στηρίξη στην δύσκολη πορεία του μέσα στον σύγχρονο ταραγμένο κόσμο.
`Η αξία και η σημασία της ζωής και του έργου του Αγίου Νικόδημου του Αγιορείτου δεν έχει ακόμα εκτιμηθή επαρκώς και σε όλη της την έκτασι`, σημειώνει ο συγγραφέας.
`Είναι ένας από τους δυο μεγάλους γίγαντες, που ωσάν άτλαντες εκράτησαν το Γένος στους ώμους τους. Ο άλλος στύλος είναι ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός...
`Η εποχή στην οποία εμφανίστηκε ο Άγιος, ως αληθινόν δώρον του Θεού, ο τόπος και γενικώτερα το Γένος μας περνούσε μια κρίσιμη, κρισιμώτατη δοκιμασία και αντιμετώπιζε τον κίνδυνο του αφανισμού του...
`Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι υπάρχει μια μεγάλη και πολύπλευρη αντιστοιχία μεταξύ εκείνης της εποχής με την δική μας`. Και επισημαίνει:
`Γι` αυτό και η ανάγκη να ακούσουμε την φωνή του Αγίου Νικόδημου γίνεται δραματικά επείγουσα και ολοφάνερη...`.
Μέσα σ` αυτήν την αντίληψι γράφτηκε τούτο το βιβλίο και προσφέρεται στον αναγνώστη, για να τον βοηθήση με τον τρόπο του, στο πλησίασμα του μεγάλου αυτού Αγίου Διδασκάλου του Γένους μας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Παναγιώτης Μ. Σωτήρχος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
416
Διαστάσεις:
14x21
Βάρος:
0.626 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση