Αυτό δεν είναι βιβλίο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αυτό δεν είναι βιβλίο

Οδοιπορικό στην φιλοσοφική αναζήτηση

Michael Picard

"Αυτό Δεν Είναι Βιβλίο", είναι πρόκληση για το πνεύμα και τονωτικό για τους νευρώνες του εγκεφάλου καθώς αμφισβητεί εκ βάθρων τις βάσεις όπου στηρίζονται οι απόψεις και οι γνώσεις μας και μας παροτρύνει να αναμετρηθούμε με την αλήθεια μας. Διαβάζοντάς το θα ανακαλύψετε ότι δεν μπορείτε να εμπιστεύεστε τις αισθήσεις σας, κι ας είναι το μοναδικό μέσον που έχετε για να αντιλαμβάνεστε τον κόσμο και την φύση των πραγμάτων.

Διανθισμένο με φιλοσοφικούς γρίφους που έχουν απασχολήσει τις μεγαλύτερες διάνοιες, με αινίγματα που αποκαλύπτουν την ανακολουθία των απόψεών μας, με ανεπίλυτα παράδοξα και ηθικά διλήμματα που μας βάζουν να αντιμετωπίσουμε καταπρόσωπο τις συνέπειες των πράξεών μας, το "Αυτό Δεν Είναι Βιβλίο" αποτελεί την πιο απολαυστική πνευματική άσκηση.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τέσσερα περιεκτικά κεφάλαια, καθένα από τα οποία αντιστοιχεί σε έναν βασικό κλάδο της φιλοσοφίας. Κάθε κεφάλαιο καλύπτει τα κύρια σημεία του αντικειμένου που πραγματεύεται, και παρουσιάζει τους φιλόσοφους οι οποίοι με το έργο τους τον επηρέασαν αποφασιστικά. Φιλοσοφικοί γρίφοι, παιχνίδια και ασκήσεις που τα συνοδεύουν βοηθούν να καταλάβετε εις βάθος την σκέψη των μεγάλων διανοητών.

Εδώ, δεν θα βρείτε δυσνόητα θέματα και προτάσεις που υπνωτίζουν με την δυσκαμψία τους. Το έργο αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλίο περί φιλοσοφίας. Μολονότι εξασκεί τον νου και το πνεύμα, απευθύνεται στον καθένα, και διαβάζεται εύκολα και αποσπασματικά, καθώς κάθε σελίδα εξετάζει διαφορετικό θέμα με τρόπο επεξηγηματικό και διαδραστικό. Σε όλο το βιβλίο, οι εφαρμογές της φιλοσοφίας εστιάζουν σε πραγματικές, καθημερινές περιστάσεις. Το βέβαιο είναι πως όταν διαβάσετε αυτό το βιβλίο, θα βλέπετε πλέον την καθημερινότητα με εντελώς διαφορετική ματιά!

Ελευθερία Μαντζώρου

Ελευθερία Μαντζώρου (Μεταφραστής)

Η Ελευθερία Μαντζώρου γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 18 Απριλίου του 1976. Η πρώτη της επαφή με τον κλάδο της θεραπευτικής έγινε μέσα από τα κέντρα περίθαλψης άγριας πανίδας ΕΚΠΑΖΠ και ΣΠΠΑΖ, όπου εργάστηκε ως εθελόντρια επί ένα έτος περίπου. Έχει συμμετάσχει στα Προγράμματα Φυσικής Καλλιέργειας με τον Masanobu Fukuoka στο Νομό Πέλλας. Ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη, όπου διδάχτηκε το παραδοσιακό Τhai Massage στη σχολή της Lek Chaiya. Επίσης, είναι απόφοιτος του Chiang Mai Old Medicine Hospital, μιας σχολής αναγνωρισμένης από το Υπουργείο Παιδείας της Ταϊλάνδης. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Τhai Massage στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Βασιλική Αναστασιάδου (Μεταφραστής)


Michael Picard

Michael Picard (Συγγραφέας)

Ο δρ Μάικλ Πικάρντ έκανε σπουδές στη μαθηματική λογική και την αναλυτική φιλοσοφία, αλλά αισθάνεται εξίσου οικεία και στον χώρο της Ανατολικής φιλοσοφίας. Ασχολείται με τη φιλοσοφία και την ψυχολογία, σε ένα πλαίσιο που συμπεριλαμβάνει την κοινωνική και γνωσιολογική προσέγγιση της αντίληψης και της γλώσσας, με έμφαση στην ιστορία της ψυχολογίας και των διαπολιτιστικών ζητημάτων. Συντονίζει το Καφέ της Φιλοσοφίας, εβδομαδιαίους συμμετοχικούς φιλοσοφικούς διάλογους οι οποίοι λαμβάνουν χώρα στην Βικτώρια, στον Καναδά, εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Μαζί με τον Γκάρυ Χέυντεν έχουν συγγράψει το έργο "Αυτό το βιβλίο δεν υφίσταται", ένα οδοιπορικό στο παράδοξο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
160
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.425 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση