Άτλας χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου [σετ 2 τόμων]
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Άτλας χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου [σετ 2 τόμων]

Συλλογικό έργο

Ahmed Abdehalim

Ronald A. Alberico

479.25€ -11% 426.53€

[set 2 τόμων]

Ηταν μεγάλη η χαρά μας όταν μετά από πρόταση του Γιάννη Κωνσταντάρα αναλάβαμε να μεταφράσουμε στα ελληνικά την τέταρτη έκδοση του βιβλίου "An Atlas of Head and Neck Surgery" των John M. Lore και Jesus E. Medina. Όλοι μας είχαμε ιδιαίτερη εκτίμηση στο συγκεκριμένο σύγγραμμα γιατί τόσο η προηγούμενη όσο και η τελευταία αγγλική έκδοση αποτέλεσαν πολύτιμη πηγή μελέτης για την άσκηση της χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου στη μέχρι τώρα σταδιοδρομία μας. Η ελληνική έκδοση αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα για τους Έλληνες γιατρούς των ειδικοτήτων που ασχολούνται με τη χειρουργική κεφαλής και τραχήλου δεδομένου ότι προσφέρει σημαντικές και παγιωμένες γνώσεις στα ελληνικά. Πέραν από τις χειρουργικές τεχνικές που περιγράφονται με εύληπτο και κατανοητό τρόπο με πολύ κατατοπιστικά σχήματα όσο και με εύστοχες επεξηγήσεις, το βιβλίο περιέχει και τις βασικές γνώσεις που είναι απαραίτητες σε όποιον (όποιαν) θέλει να ασχοληθεί με τη χειρουργική κεφαλής και τραχήλου.

Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε μικτή γλώσσα στην απόδοση του κειμένου δεδομένου ότι ορισμένοι όροι αποδίδονται καλύτερα σε απλή καθαρεύουσα. Σε μερικές περιπτώσεις που η ελληνική απόδοση δεν ήταν δόκιμη, η ορολογία παρέμεινε στην αγγλική γλώσσα. Ελπίζουμε να μας συγχωρεθούν κάποιες μεταφραστικές αδυναμίες και νεολογισμοί που δύσκολα αποφεύγονται κατά τη μεταφορά της εξαιρετικά σαφούς και συνοπτικής αγγλικής ιατρικής ορολογίας στην ελληνική ιατρική ορολογία η οποία είναι πιο περιφραστική. [...]

(από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης)

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ahmed Abdehalim (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ronald A. Alberico (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Joseph M. Anain (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Shirley A. Anain (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

John E. Asirwatham (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Angela Bontempo (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Daniel Broderick (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Gregory J. Castiglia (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Nieva B. Castillo (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Scott Cholewinski (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jesus E. Medina (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

John M. Lore (Συγγραφέας)

O John M. Lore ήταν παγκοσμίως γνωστός ως χειρουργός κεφαλής και τραχήλου. Αφού πήρε του πτυχίο της Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, έκανε πλήρη ειδικότητα τόσο στην Ωτορινολαρυγγολογία όσο και στη Γενική Χειρουργική. Υπήρξε διευθυντής του τμήματος της Ωτορινολαρυγγολογίας - Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου στο State University of New York στο Buffalo School of Medicine από το 1966 έως το 1991. Αργότερα εντάχθηκε στο Τμήμα Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου του Rosswell Park Center. Ο Dr. Lore ήταν ένας από τους ιδρυτές της Αμερικανικής Εταιρίας Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου (ΑSHNS). Διετέλεσε πρόεδρος της Εταιρίας αυτής όπως και της Εταιρίας Χειρουργών Κεφαλής και Τραχήλου. Συνέβαλε στις πρώτες προσπάθειες για τη συγχώνευση των δύο Εταιριών Κεφαλής και Τραχήλου. Υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος και παλαιότερος πρόεδρος του Διεταιρικού Συμβουλίου για Προηγμένη Εκπαίδευση στην Ογκολογική Χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου, το οποίο είχε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία προηγμένων μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ογκολογία Κεφαλής και Τραχήλου, τα οποία έτυχαν αναγνώρισης από την Αμερικανική Εταιρία Κεφαλής και Τραχήλου. Κατά τη διάρκεια της μακράς και διακεκριμένης σταδιοδρομίας του, ο Dr. Lore έλαβε πολλές τιμητικές διακρίσεις ως αναγνώριση για τη μεγάλη συμβολή του στην ειδικότητα της Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου. Τα κύρια χαρακτηριστικά του, κατά την άσκηση του λειτουργήματος του, ήταν η υπομονή και ταυτόχρονα η επιμονή· υπήρξε από τους σκαπανείς και πρωτοπόρους στη χρήση συμπληρωματικής χημειοθεραπείας στην αντιμετώπιση του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου. Ο Lore ήταν το ίδιο αφοσιωμένος και υπομονετικός και σε όλα τα εκτός της ιατρικής ενδιαφέροντα όπως και στις εν γένει δραστηριότητες του. Υπήρξε δεινός σκιέρ, γιωτμαν και φωτογράφος. Αυτά που τον διέκριναν περισσότερο στο λειτούργημα του, ήταν το πάθος, η αφοσίωση και η συμπονετική διάθεση προς τους ασθενείς. Ο John M. Lore έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2004. Μέχρι και λίγο πριν από τον θάνατο του, συνέχιζε να ασκεί την ιατρική και να φροντίζει τους ασθενείς του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Milan Kundera

Milan Kundera (Συγγραφέας)

Ο Γαλλοτσέχος συγγραφέας Μίλαν Κούντερα γεννήθηκε στο Μπρνο και ζει στη Γαλλία, τη δεύτερη πατρίδα του, εδώ και περισσότερο από είκοσι χρόνια. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: "Το αστείο", "Η ζωή είναι αλλού", "Το βαλς του αποχαιρετισμού", "Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης", "Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι", "Η αθανασία", καθώς επίσης τη συλλογή διηγημάτων "Γελοίοι έρωτες" -όλα στην τσέχικη γλώσσα. Όπως και τα παλαιότερα δοκίμια "Η τέχνη του μυθιστορήματος" και οι "Προδομένες διαθήκες", έτσι και τα πιο πρόσφατα μυθιστορήματά του -"Η βραδύτητα", "Η ταυτότητα" και "Η άγνοια" γράφτηκαν στα γαλλικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1 από 2
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
711
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
2.73 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση