Αθλητική παιδαγωγική
zoom in
 • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

 • ISBN:

  9789607901361

 • Κατηγορίες:

  Αθλητισμός

 • Έτος κυκλοφορίας

  2002

 • Εκδότης

  Leader Books

Βασικό μέλημα και φροντίδα της αθλητικής παιδαγωγικής είναι να συνεγείρει όλες τις ενυπάρχουσες κινητικές και δημιουργικές δυνάμεις του ανθρώπινου δυναμισμού, να τις εκπαιδεύσει με την επιβαλλόμενη σοβαρότητα και να τις κατευθύνει ανάλογα για ικανοποίηση και ωφελιμότητα των διαφόρων αναγκών των αθλουμένων. Και είναι πολλές αυτές οι ανάγκες ανάλογα με την ηλικία, τη σωματική διάπλαση, τους στόχους στους οποίους αποβλέπει και τους σκοπούς που επιδιώκει ο κάθε αθλούμενος. Έτσι θα μυήσει τους νέους στο να μιμηθούν από μικρή ηλικία την κινησιακή συμπεριφορά των μεγαλυτέρων και θα νιώθουν το «εγώ» τους σε διαρκή συνέχεια με τους «άλλους». Θα ανιχνεύσει μέσα από το σύνολο των αθλουμένων τα ταλέντα και θα προσπαθήσει να αναδείξει όσα όντως έχουν προοπτική. Θα δώσει ζωντάνια και περιεχόμενο σ` αυτούς που άλλοτε ήταν στο περιθώριο και θα τους αποκαταστήσει κοινωνικά σαν ίσους μεταξύ ίσων. Πολλούς ενήλικες θα καταστήσει ικανούς να υπερνικήσουν πολλά από τα «κουσούρια», τις δυσκαμψίες και τα σύνδρομά τους, θα τους δώσει άλλη ενεργητικότητα, άλλη διάσταση, και θα κάνουν ηπιότερη την παραπέρα ζωή τους. Τέλος, θα θεωρηθεί μέγιστη επιτυχία της αθλητικής παιδαγωγικής αν ωθήσει και εθίσει όλον τον πληθυσμό σε κίνηση. Γιατί κίνηση σημαίνει υγεία, σημαίνει μορφοποίηση ατελειών, σημαίνει έκφραση δεξιοτήτων, σημαίνει άγγιγμα τελειότητας, σημαίνει πως εκθέτεις κάτι, πως κινείσαι προς κάποια κατεύθυνση, πως απομακρύνεσαι από κάτι το συνηθισμένο. Κίνηση είναι, εν κατακλείδι, ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο «εγώ» και τον «κόσμο», είναι το μέσο, είναι η γέφυρα που μας ενώνει με τον κόσμο, είναι ο ίδιος ο κόσμος.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κίμων Σακελλαρίου (Συγγραφέας)

Ο Κίμων Σακελλαρίου είναι αναπληρωτής καθηγητής Αθλητικής Παιδαγωγικής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι πτυχιούχος φυσικής αγωγής, παιδαγωγικής και κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο παραπάνω Πανεπιστήμιο. Είναι πτυχιούχος φυσιοθεραπευτής του Τ.Ε.Ι. Αθηνών και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά στο χώρο της αθλητικής παιδαγωγικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλεξάνδρα Μπεκιάρη (Συγγραφέας)

Η Αλεξάνδρα Μπεκιάρη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφια διδάκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το ακαδημαϊκό έτος 2000-01 διδάσκει στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα μαθήματα "Εσιαγωγή στην επιστήμη της αγωγής" και "Ιστορία φυσικής αγωγής και αθλητισμού". Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά στο χώρο της αθλητικής παιδαγωγικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
218
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.465 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση