Αθήναιου βορβορυγμοί
zoom in

Το βιβλίο `Αθηναίου Βορβορυγμοί` είναι η ημερολογιακή διήγηση των ιστοριών ενός μεσογειακού μάγειρα. Η ιστορία της γαστρονομίας παντρεύεται με αληθινές προσωπικές ιστορίες από την εμπειρία του συγγραφέα στις κουζίνες του κόσμου, οι οποίες συχνά προβάλλονται στο σκηνικό έργων της λογοτεχνίας. Ορισμένα από τα κείμενα συνοδεύονται από δοκιμασμένες συνταγές της λεγόμενης «υψηλής μαγειρικής».


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Βίβιαν Ευθυμιοπούλου (Συγγραφέας)

Η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου γεννήθηκε το 1970. Σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης. Με τη μαγειρική ασχολείται συστηματικά σχεδόν είκοσι χρόνια. Ξεκίνησε ν΄ αρθρογραφεί για τη γαστρονομία με το ψευδώνυμο "Αθήναιος" στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό portal Flash.gr ενώ τώρα αρθρογραφεί στο περιοδικό "Γαστρονόμος" της εφημερίδας "Καθημερινή".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
172
Διαστάσεις:
20x12
Βάρος:
0.23 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Ένα πρωτότυπο βιβλίο, με πρωτότυπες συνταγές,…

★ ★ ★ ★

Ένα πρωτότυπο βιβλίο, με πρωτότυπες συνταγές, ειδικά τα μυστικά για ντολμαδάκια. Κείμενα μιας γυναίκας που ασχολείται με συνταγές και μαγειρική και δημοσίευε τις εντυπώσεις και της σκέψεις της υπό το ψευδώνυμο Αθήναιος στο portal Flash.gr. Δε θα ξεχάσω την περιγραφή της πικάντικης σοκολάτας με φράουλες και το πώς κατάφερε να αναπαριστήσει τρισδιάστατα τις αισθήσεις που εγείρονται. Από κει και πέρα μια συλλογή περιπετειών μαγειρικής, κάποια χαριτωμένα στιγμιότυπα κλπ. Δεν έχει τη χάρη ενός κειμένου με συνεχή ροή αφήγησης αλλά είναι αρκετά φροντισμένο και ψαγμένο. Η αλήθεια είναι ότι κράτησα καναδυο συνταγές (για τη μανούλα όμως, γιατί εγώ...). Πάνος Τουρλής

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 03/09/2010)