Αστρονομία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αστρονομία

Μια επιστήμη ελληνική

Γιώργος Ιεροδιάκονος

17.32€ -11% 15.41€

Η συμβολή των Ελλήνων στην ανάπτυξη και προώθηση των τεχνών και των επιστημών είναι, δίχως άλλο, καθοριστική. Ειδικά στην περίπτωση της αστρονομίας και της αστροφυσικής, η Ελληνική συμβολή υπήρξε τεράστια. Σε σημείο, μάλιστα, που δεν μιλάμε πια για μια απλή συμβολή, όσο καθοριστική κι αν αυτή εννοείται, αλλά για μία εξ αρχής και σε βάθος πρωτοποριακή παρουσία!
Η έρευνα και η μελέτη του κόσμου αποτελούν επιστήμες, που αναζητούν την αιτία ανάπτυξής τους αποκλειστικά και μόνο στο ανήσυχο Ελληνικό πνεύμα. Ότι γνωρίζουμε σήμερα για τον κόσμο και το σύμπαν, αποτελεί μια ανεκτίμητη Ελληνική παρακαταθήκη προς την ανθρωπότητα.
Το βιβλίο αυτό, αποκαλύπτει με τον πλέον επίσημο τρόπο τις αρχαιοελληνικές γνώσεις, οι οποίες σε τίποτα δεν υπολείπονται των σύγχρονων αντιλήψεων. Αντιθέτως, οι σημερινές γνώσεις προέρχονται αυτούσιες από την Ελληνική αρχαιότητα. Είτε αυτές αφορούν το σφαιρικό σχήμα του κόσμου, είτε τον "Ηλιοκεντρισμό", είτε την Βαρύτητα και την Ηλεκτρομαγνητισμό, είτε την σύσταση της ύλης (ακόμα και σε υποατομικό επίπεδο), είτε οτιδήποτε άλλο...

Γιώργος Ιεροδιάκονος (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Ιεροδιάκονος γεννήθηκε στην Κύπρο το 1955. Γιος του ήρωα Κλεάνθη Ιεροδιάκονου (Ιερολοχίτου), ενός από τους Κυπρίους αγωνιστές που κατά τον πόλεμο του ΄40 κατατάχτηκαν εθελοντικά στον Ελληνικό στρατό και πολέμησαν στις τάξεις του θρυλικού "Ιερού Λόχου" κατά του "άξονος". Τα παιδικά του χρόνια ήταν ένα αδιάκοπο ταξίδι Λευκωσία - Αθήνα και Αθήνα - Λευκωσία. Από το 1977 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα. Σπούδασε προγραμματιστής Η/Υ και από το 1983 μέχρι το 2003 εργάστηκε στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ., όπου και ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση, διατελώντας επί σειρά ετών πρόεδρος του πρωτοβαθμίου σωματείου. Σήμερα διευθύνει το Εκδοτικό Βιβλιοπωλείο "Φαέθων". Το 1999 εκδίδει στην "Νέα Θέση"
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
282
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση