Αστραπίκας και Βροντίκας: Οι ήρωες του Πόντου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αστραπίκας και Βροντίκας: Οι ήρωες του Πόντου

Η επανάκτηση της Πόλης 1261 μ.Χ.

Νίκος Αγγέλου

Γιάννης Πιττακίδης

Με μια πρωτότυπη ιδέα, οι δημιουργοί μεταμορφώνουν την ιστορία της επανάκτησης της Κων/πολης το 1261 μ.Χ. από τα χέρια των Σταυροφόρων, σε μια ιστορία με πρωταγωνιστές 2 ήρωες Ακρίτες του Πόντου οι οποίοι βοηθούν τα Βυζαντινά στρατεύματα στην επανάκτηση της.

Ο Αστραπίκας και ο Βροντίκας μας ταξιδεύουν στην ιστορία, από την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας στα παράλια του Πόντου, μέχρι την Βασιλεύουσα των Πόλεων Κων/πολη. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, δίνει στην έκδοση επιμορφωτικό χαρακτήρα πραγματευόμενο μια εποχή έως πρόσφατα παραμελημένη, αναδεικνύοντας την ταυτότητα και την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ένα οδοιπορικό με κωμικές και χιουμοριστικές καταστάσεις όπου οι ήρωες, στο πέρασμά τους για την Πόλη, αντιμετωπίζουν τους εχθρούς της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, Τούρκους, Πειρατές και Σταυροφόρους. Τα σχέδια δημιουργημένα με φαντασία, κωμικότητα και άψογη σκηνοθεσία, σε συνδυασμό με της εικαστική τους επιμέλεια δίνουν ένα αποτέλεσμα πραγματικά ξεχωριστό.

Την έκδοση προλογίζουν οι κ.κ. Χαράλαμπος Αποστολίδης - Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Ηλίας Γιαρένης - Λέκτωρας Ιστορίας της Βυζαντινής Παιδείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Σπύρος Ορνεράκης - Σκιτσογράφος και Παναγιώτης Ιωσηφέλης - Σεναριογράφος - Διδάσκων σεναρίου τμήμα κινηματογράφου Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης.

Η έκδοση θα αποδοθεί σύντομα και στην Ποντιακή διάλεκτο.

Νίκος Αγγέλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Πιττακίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Ρεβεζίκας (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
88
Διαστάσεις:
30x23
Βάρος:
0.442 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Με μια πρώτη ματιά έχουμε ένα κακέκτυπο των…

★ ★ ★ ★ ★

Με μια πρώτη ματιά έχουμε ένα κακέκτυπο των Αστερίξ και Οβελίξ. Δεν ξέρω την πραγματική ιστορία κι έτσι δεν ξέρω τι καταγράφηκε σωστά και τι προσαρμόστηκε στην κόμικ εκδοχή. Κάνα δυο ατάκες κι αυτές μετρημένες γλυτώνουν το στόρυ αλλά...Όμορφα τα σχεδιάκια όταν δείχνουν την Κωνσταντινούπολη πανοραμικά και τα καλά σχεδιασμένα πρόσωπα των κατοίκων της πόλης και των καλεσμένων στις γιορτές, καμια σχέση με το κωμικό όλων των υπολοίπων. Με χάλασε που δεν είχε πολλά φοντα στα καρέ αλλά προτίμησε να βάζει μονοχρωμίες. Το στόρυ δεν θα το σχολίασω. Είμαι σίγουρος όμως ότι τουλάχιστον ο εικονογράφος (Ρεβεζίκας) σίγουρα μπορεί να κάνει ένα σωστό κόμικ με βάθος και αδρές γραμμές. Thanx but no thanx. Πάνος Τουρλής

Panos T.
(Αναρτήθηκε στις 10/09/2012)