Άσκηση και διατροφή
zoom in

Στις μέρες μας πάρα πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους μέσα από ένα πρόγραμμα άσκησης ή διατροφής. Το ίδιο συχνά όμως βρισκόμαστε μπροστά σε ανθρώπους που έχουν απογοητευθεί από τη συμμετοχή τους σε κάποιο πρόγραμμα άσκησης, γιατί τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα και πολλές φορές κάποιοι από αυτούς κατέληξαν σε υπερκόπωση ή κάποιους τραυματισμούς στο μυοσκελετικό τους σύστημα.
Το ίδιο συχνά ή και ακόμα συχνότερα συναντάμε άτομα που προσπάθησαν να χάσουν βάρος μέσω κάποιας δίαιτας και τα κατάφεραν για πολύ μικρό διάστημα και στη συνέχεια εξαντλήθηκαν, κουράστηκαν και κατέληξαν να είναι μερικά επιπλέον κιλά βαρύτεροι. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο μέσος άνθρωπος δεν είναι σωστά ενημερωμένος για το τι πρέπει να περιμένει μέσα από τη συμμετοχή του σε ένα πρόγραμμα άσκησης ή διατροφής. Έτσι ο μέσος άνθρωπος επιλέγει τα πιο γνωστά και πολυδιαφημισμένα προγράμματα που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, καταλήγοντας αργά ή γρήγορα σε πλήρη απογοήτευση και πιθανόν σε χειρότερη κατάσταση, τόσο στην εμφάνισή του όσο και στην υγεία του.
Η τρίτη ανανεωμένη και συμπληρωμένη έκδοση του βιβλίου `ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ` έρχεται να ενημερώσει για την αξία της άσκησης και της διατροφής και να ταξινομήσει τις σκόρπιες και κατά βάση ανεπαρκείς γνώσεις γύρω από τα θέματα άσκησης και διατροφής, για να βοηθήσει στη γνώση των αναγκών του ανθρώπινου σώματος που οι συνθήκες του σύγχρονου τρόπου ζωής μας έχουν αναγκάσει να παραμελήσουμε.
Μελέτες, έρευνες και παρατηρήσεις πολλών ετών παρουσιάζονται απλοποιημένες για να γίνουν κατανοητές όχι μόνο από τους ειδήμονες αλλά και από τους αθλητές, τους αθλούμενους και τον απλό άνθρωπο που προσπαθεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.
Η απλοποιημένη και μεθοδευμένη παρουσίαση της άσκησης και της διατροφής καθιστούν το βιβλίο αυτό απαραίτητο βοηθό για καλύτερη και αποτελεσματικότερη απόδοση των προγραμμάτων άσκησης και διατροφής. Με πολλή προσπάθεια, με μεγάλη επιμονή και πολύ κόπο έγινε η έκδοση αυτού του βιβλίου που πιστεύουμε πως θα βοηθήσει αποτελεσματικά για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι αναγνώστες θα είναι οι τελικοί κριτές αυτής της προσπάθειας.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Γεώργιος Σκόλιας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
185
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.331 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση