Ασκήσεις ηλεκτρικών κυκλωμάτων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ασκήσεις ηλεκτρικών κυκλωμάτων

Νικόλαος Η. Παπαμάρκος

30.57€ -10% 27.51€

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει επιλεγμένες ασκήσεις ανάλυσης ηλεκτρικών κυκλωμάτων στο πεδίο του χρόνου. Συγκεκριμένα, εκτός των άλλων περιλαμβάνονται ασκήσεις που αφορούν την εφαρμογή των μεθόδων κόμβων και βρόχων, τα ισοδύναμα κυκλώματα, την εύρεση απόκρισης κυκλωμάτων πρώτης και δεύτερης τάξης, τη συνέλιξη και τη μέθοδο των εξισώσεων κατάστασης.
Έμφαση έχει δοθεί στην κατανόηση των βασικών τεχνικών και θεωρημάτων που εφαρμόζονται στην ανάλυση των ηλεκτρικών κυκλωμάτων. Έχει επιδιωχθεί για κάθε άσκηση να γίνει επιλογή του ποιο πρόσφορου και υποδειγματικού τρόπου επίλυσης.

Νικόλαος Η. Παπαμάρκος

Νικόλαος Η. Παπαμάρκος (Συγγραφέας)

Ο κ.Νικόλαος Παπαμάρκος είναι καθηγητής και διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δ. Π. Θράκης. Έλαβε το δίπλωμα του μηχανολόγου - ηλεκτρολόγου μηχανικού της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π. Θεσσαλόνικης το 1979 και το διδακτορικό δίπλωμα του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του Δ.Π. Θράκης το 1986. Ασχολείται, για πάνω από δέκα χρόνια, με τη διδασκαλία του μαθήματος "Ψηφιακή επεξεργασία και ανάλυση εικόνας" σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα αναφέρονται στις περιοχές: ψηφιακή επεξεργασία σημάτων, ψηφιακή επεξεργασία και ανάλυση εικόνας, αναγνώριση προτύπων, νευρωνικά δίκτυα, ασαφής λογική και αλγόριθμοι βελτιστοποίησης. Στις περιοχές αυτές έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 επιστημονικές περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Είναι μέλος του ΤΕΕ και Senior Member της ΙΕΕΕ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Ξάνθη
Τόμος:
1 από 2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
353
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.741 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση