Αρχιτεκτονική κατοικιών στην Κεφαλονιά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αρχιτεκτονική κατοικιών στην Κεφαλονιά

Από τον 16ο μέχρι τον 21ο αιώνα

Υβόννη Μαρκαντωνάτου

Λάμπρος Γ. Σιμάτος

Ο σεισμός της 12ης Αυγούστου του 1953, ίσως ο πιο καταστρεπτικός στην Ιστορία της Κεφαλονιάς, επέφερε μια απότομη και ολοκληρωτική ρήξη με το παρελθόν. Χωρίς υπερβολή, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ολόκληρος ο αρχιτεκτονικός και πολεοδομικός πλούτος του νησιού καταστράφηκε ολοσχερώς, μιας και, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, οι πόλεις και τα χωριά ισοπεδώθηκαν.

Η παρούσα έκδοση, η οποία βασίζεται σε βιβλιογραφική και επιτόπια έρευνα, καθώς και σε πλούσιο φωτογραφικό υλικό, παλαιό και σύγχρονο, προσφέρει ένα ταξίδι στον χρόνο με μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση του αρχιτεκτονικού θησαυρού της προσεισμικής περιόδου και συγκεντρώνει πολύτιμο υλικό για ένα παρελθόν που χάθηκε.

Εκτός, όμως, από τη λεπτομερή καταγραφή της αρχιτεκτονικής παράδοσης στην Κεφαλονιά, στο συγκεκριμένο λεύκωμα έχει συγκεντρωθεί και πλήθος σημαντικών στοιχείων σχετικά με την ιστορία του νησιού, τους παραδοσιακούς τρόπους κατασκευής, τους τεχνίτες και τους τεχνικούς όρους της οικοδομικής στο νησί, ενώ παρατίθενται επίσης και δείγματα σύγχρονων κατοικιών με χαρακτηριστικά στοιχεία από την προσεισμική περίοδο.

Υβόννη Μαρκαντωνάτου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λάμπρος Γ. Σιμάτος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημοσθένης Κούλουθρος (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
192
Διαστάσεις:
24x24
Βάρος:
0.715 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση