Αρχές Χρηματοοικονομικής των Επιχειρήσεων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αρχές Χρηματοοικονομικής των Επιχειρήσεων

3η ελληνική έκδοση

Richard A. Brealey

Franklin Allen

Stewart Myers

150.00€ -10% 135.00€

Οι "Αρχές Χρηματοοικονομικής των Επιχειρήσεων" είναι το κορυφαίο διεθνώς σύγγραμμα που περιγράφει τη θεωρία και την πράξη της χρηματοοικονομικής των επιχειρήσεων. Σε όλη την έκταση του βιβλίου, οι συγγραφείς περιγράφουν του τρόπους με τους οποίους οι μάνατζερ χρησιμοποιούν τη χρηματοοικονομική θεωρία για την επίλυση πρακτικών προβλημάτων και ως μέσο απόκρισης στις αλλαγές, παρουσιάζοντας όχι μόνο το πως αλλά και το γιατί οι εταιρείες και οι μάνατζερ ενεργούν όπως ενεργούν.

Το βιβλίο αποτελεί κείμενο αναφοράς για χιλιάδες φοιτητές και επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο.

Η 13η αμερικανική-3η ελληνική έκδοση έχει αναθεωρηθεί, ανανεωθεί και ενημερωθεί πλήρως ώστε να αντικατοπτρίζει ό,τι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει ένα σύγγραμμα Χρηματοοικονομικής.

Νίκος Ρούσσος (Μεταφραστής)


Χρήστος Α. Αλεξάκης (Επιμέλεια)

Ο Χρήστος Αλεξάκης αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πήρε M.Sc. και Ph.D από το Πανεπιστήμιο του York της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια του York, του Bradford, του Leeds, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Από το 1999 έχει ενταχθεί στο διδακτικό προσωπικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στη χρηματιστηριακή αγωγή και έχει διατελέσει σύμβουλος του κράτους σε θέματα αποκρατικοποιήσεων ως Διευθυντής της Ειδικής Γραμματείας Αποικιοκρατικοποιήσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης. Συμμετείχε σε διοικητικά συμβούλια χρηματιστηριακών εταιριών.

Κώστας Συριόπουλος (Επιμέλεια)


Δημήτρης Καινούργιος (Επιμέλεια)


Αριστείδης Σάμιτας (Επιμέλεια)


Αναστάσιος Α. Δράκος (Επιμέλεια)

Ο Αναστάσιος Α. Δράκος είναι Λέκτορας Χρηματοοικονομικής Διοίκησης στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Η ερευνητική του ενασχόληση εστιάζεται σε θέματα Αποτίμησης Περιουσιακών Στοιχείων και Αξιόγραφων στις Αγορές Χρήματος και Κεφαλαίου, στη Διαχείριση Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου και στη Χρηματοδότηση Επενδυτικών Σχεδίων. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα ερευνητικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικό περιοδικά, και ένας πολύ σημαντικός αριθμός εργασιών του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Η εξειδίκευσή του στο χώρο της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και της Διαχείρισης Επενδύσεων, ενισχύθηκε σημαντικά από τη συμμετοχή του σε ερευνητικά προγράμματα και από την επαγγελματική του ενασχόληση ως Σύμβουλος σε Ελληνικές και ξένες Εταιρείες στον τομέα της Μεταποίησης των Υπηρεσιών αλλά και της Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων. Έχει συγγράψει βιβλία και μονογραφίες τα οποία αποτέλεσαν επί μακρόν διδακτικά εγχειρίδια σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα των Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Richard A. Brealey (Συγγραφέας)

Καθηγητής Οικονομικών στο London Business School. Τέως πρόεδρος της European Finance Association, έχει διατελέσει διευθυντής της American Finance Association. Εταίρος (fellow) της Βρετανικής Ακαδημίας, έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας και μέλος των ΔΣ σε μια σειρά χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Ανάμεσα σε άλλα βιβλία που έχει γράψει ο Καθηγητής Brealey είναι το Introduction to Risk and Return from Common Stocks.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Franklin Allen (Συγγραφέας)

Καθηγητής οικονομικών στην έδρα Nippon Life της Σχολής Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσιλβανίας. Τέως πρόεδρος της American Finance Association, της Western Finance Association, και της Society for Financial Studies. Οι ερευνητικές εργασίες του επικεντρώνονται στη χρηματοοικονομική καινοτομία, τις φούσκες στοιχείων ενεργητικού, τη σύγκριση οικονομικών συστημάτων και τις χρηματοοικονομικές κρίσεις. Είναι επιστημονικός σύμβουλος της κεντρικής τράπεζας της Σουηδίας, Sveriges Riksbank.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό Εξώφυλλο
Σελίδες:
1104
Διαστάσεις:
21x29
Βάρος:
3.31 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση