Αρχές οικονομικής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αρχές οικονομικής

Μακροοικονομική και μικροοικονομική

Γεώργιος Θ. Χατζηκωνσταντίνου

Ευθύμιος Δ. Πουρναράκης

Το παρόν σύγγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές οι οποίοι για πρώτη φορά σπουδάζουν το αντικείμενο της οικονομικής επιστήμης. Οι φοιτητές αυτοί μπορεί να προέρχονται από διάφορα γνωστικά αντικείμενα και με διαφορετική αναλυτική προπαίδεια και υποδομή στο αντικείμενο της οικονομικής επιστήμης. Αυτό αποτελεί πρόσθετη πρόκληση για τον συγγραφέα σε ό,τι αφορά την επιλογή, διάταξη και οργάνωση της ύλης.
Το βιβλίο, προκειμένου να ικανοποιήσει τις πολλαπλές απαιτήσεις ενός τέτοιου αναγνωστικού κοινού, περιλαμβάνει ένθετα στο κύριο κείμενο και Συμπληρώματα για τα κεφάλαια τα οποία απαιτούν πιο πλήρη και αναλυτική κάλυψη. Τα Συμπληρώματα αυτά, όπως υπονοεί και ο όρος, συμπληρώνουν την ανάλυση στο κύριο μέρος του βιβλίου. Θεωρούμε ότι η προσέγγιση αυτή παρουσιάζει σημαντικό παιδαγωγικό πλεονέκτημα και δίνει την δυνατότητα στον συγγραφέα να παντρέψει καλύτερα περιγραφή και ανάλυση της πολιτικής οικονομίας. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα ευελιξίας στον διδάσκοντα σε ό,τι αφορά την κάλυψη της ύλης κατά τρόπο που προσιδιάζει καλύτερα στο επίπεδο και ενδιαφέρον των φοιτητών του.
Στην παρούσα έκδοση του το βιβλίο δεν αποκλίνει σε δομή, διάταξη και οργάνωση της ύλης από την προηγούμενη έκδοσή του. Στο κύριο μέρος του βιβλίου επιδιώκουμε έμφαση στην εννοιολογική σαφήνεια. Κύριος στόχος είναι η χρήση του `οικονομικού συλλογισμού` (economic reasoning) για την κατανόηση του απαραίτητου εκείνου υπόβαθρου οικονομικής θεωρίας που θα επιτρέψει στον σπουδαστή να μελετήσει θέματα οικονομικής πολιτικής. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Γεώργιος Θ. Χατζηκωνσταντίνου

Γεώργιος Θ. Χατζηκωνσταντίνου (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Θ. Χατζηκωνσταντίνου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Οι γονείς του γεννήθηκαν κάποτε στα Δαρδανέλια της Μικρασίας και θύματα υπήρξαν της προσφυγιάς. Σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στο Α.Π.Θ. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Εκεί κατέκτησε το Doctorat d΄ Etat στην οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Paris I - Pantheon - Sorbonne με βαθμό "Άριστα". Διδάσκει στο τμήμα διεθνών οικονομικών σχέσεων και ανάπτυξης (Δ.Ο.Σ.Α.) του Πανεπιστημίου Θράκης. Του τμήματος αυτού υπήρξε επί 7 έτη πρόεδρος, έχοντας την ευθύνη της ίδρυσης και της οργάνωσής του έως το έτος 2005. Διετέλεσε αντιπρύτανης φοιτητικών υποθέσεων και διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει γράψει 12 βιβλία, μεγάλο αριθμό άρθρων και επιστημονικών μελετών και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων σ΄ ολόκληρο τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό χώρο. Είναι μέλος, πρόεδρος ή γραμματεύς σε πλήθος επιστημονικών εταιριών και σωματείων. Σύζυγός του είναι η Βασιλική Αθανασίου και γιοι τους ο Θεμιστοκλής, οικονομολόγος και ο Μάριος, νομικός.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευθύμιος Δ. Πουρναράκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
784
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.62 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση