Αρχές μαθηματικής αναλύσεως
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αρχές μαθηματικής αναλύσεως

Walter Rudin

46.80€ -11% 41.65€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789607901163

 • Κατηγορίες:

  Φυσική | Μαθηματικά

 • Έτος κυκλοφορίας

  2000

 • Εκδότης

  Leader Books

Τα βιβλία του Walter Rudin θεωρούνται τα διαμάντια της Μαθηματικής Βιβλιογραφίας στο χώρο της Μαθηματικής Αναλύσεως. Ιδιαίτερα στις "Αρχές της Μαθηματικής Αναλύσεως" μπορεί να πει κανείς ότι ποτέ πριν τόση ύλη δεν χώρεσε σε τόσες λίγες σελίδες και με τέτοιο γλαφυρό, κομψό και λιτό τρόπο.
Εκατοντάδες χιλιάδες μαθηματικών ανά τον κόσμο το απόλαυσαν και το απολαμβάνουν. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές στην Αμερική το αποκαλούν χαϊδευτικά "baby Rudin" σε αντιδιαστολή με το "Real and complex Analysis", το "papa Rudin".
Η πρώτη έκδοση του βιβλίου εμφανίστηκε στην Ελλάδα το 1960 και οι φοιτητές των μαθηματικών το χρησιμοποιούσαν σε πρόχειρες μεταφράσεις για το μάθημα του Απειροστικού Λογισμού του 2ου έτους.
Η παρούσα μετάφραση, εμπλουτισμένη με βιογραφικά σημειώματα όλων των μαθηματικών που αναφέρονται στο κείμενο, αναμφισβήτητα θα αποτελέσει το βιβλίο στο οποίο θα πρέπει να καταφεύγει κάθε σοβαρός φοιτητής των μαθηματικών και κάθε σοβαρός πτυχιούχος μαθηματικός.
Θεόδωρος Μπόλης
Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Νίκος Μαρμαρίδης (Υπεύθυνος Σειράς)


Walter Rudin (Συγγραφέας)

Ο συγγραφέας Walter Rudin γεννήθηκε το 1921. Πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Duke το 1949· επιβλέπων καθηγητής ήταν ο John Gergen. O Walter Rudin είναι ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison και διετέλεσε επιβλέπων καθηγητής σε 22 διδακτορικές διατριβές. Εκτός από το βιβλίο "Principles of Mathematical Analysis" έχει γράψει και τα εξής βιβλία: Functional Analysis, McGraw Hill 1973, Function Theory in the Unit Ball of C, Springer Verlag 1980, New Constructions of Functions Holomorphic in the Unit Ball C, American Mathematical Society 1986, Real and Complex Analysis, McGraw Hill 1987, Fourier Analysis on Groups, John Wiley and Sons 1990 κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημοσθένης Κ. Σταλίδης (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
524
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.089 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση