Αρχαίοι Έλληνες
zoom in
6.99€ -10% 6.29€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789606217111

 • Κατηγορίες:

  Εθνολογία

 • Έτος κυκλοφορίας

  2022

 • Εκδότης

  Χάρτινη Πόλη

Ένα ταξίδι στο παρελθόν, για να γνωρίσουμε τους σπουδαιότερους Έλληνες της αρχαιότητας, προσωπικότητες που ακόμη προκαλούν δέος και τα έργα των οποίων θαυμάζουμε ως σήμερα. Ποιητές όπως ο Όμηρος και ο Πίνδαρος, τραγωδοί και κωμωδιογράφοι, γλύπτες τον Φειδία και αρχιτέκτονες σαν τον Ικτίνο και τον Καλλικράτη. Φιλόσοφοι που άλλαξαν τον τρόπο σκέψης του ανθρώπου: ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης. Πρωτοπόροι επιστήμονες που με τις ανακαλύψεις τους διαμόρφωσαν την πορεία της ανθρωπότητας, όπως ο πατέρας της ιατρικής, Ιπποκράτης, ο Πυθαγόρας και ο Δημόκριτος. Ιστορικοί που με το έργο τους μας πρόσφεραν πολύτιμες γνώσεις: ο Ηρόδοτος ο Θουκυδίδης. Πολιτικά και στρατιωτικά πρόσωπα που σφράγισαν την εποχή τους: ο Περικλής, ο Σόλωνας, ο Λεωνίδας και ο Μέγας Αλέξανδρος. Κι ακόμα, γυναίκες που ξεπέρασαν τα εμπόδια της εποχής τους και ξεχώρισαν στις τέχνες και στις επιστήμες, όπως η ποιήτρια Σαπφώ και η φιλόσοφος και επιστήμονας Υπατία. Όλοι τους άφησαν το στίγμα τους στην ανθρωπότητα και χωρίς αυτούς ο κόσμος μας αναμφίβολα δεν θα ήταν ο ίδιος.
Γιώργος Κ. Κατσέλης

Γιώργος Κ. Κατσέλης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Κ. Κατσέλης είναι συγγραφέας λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά και εκπαιδευτικός. Κατάγεται από στην Ασωπία Θηβών. Είναι αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Από το 1999 υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Το 2007 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της Παιδικής Λογοτεχνίας. Είναι αποσπασμένος στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών. Τα συγγραφικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην Παιδική Λογοτεχνία, στο Παιδικό θέατρο και στην εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πράξη. Το 2005 κυκλοφόρησε από μεγάλη εταιρία εκπαιδευτικού λογισμικού η εκπαιδευτική εφαρμογή "Η Γλώσσα μου, παίζω και μαθαίνω, για την Α΄ και Β΄ Δημοτικού". Έχει συνεργαστεί με το συγγραφέα και σκηνοθέτη Νέστορα Μάτσα για την παραγωγή μορφωτικών ταινιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επίσης έχει ασχοληθεί με τη γλωσσική επιμέλεια βιβλίων. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Σγουρός

Γιώργος Σγουρός (Εικονογράφος)

Ο Γιώργος Σγουρός γεννήθηκε στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 1973. Είναι πτυχιούχος στο Τμήμα Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και εργάστηκε ως σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων για την Artoon, την Big Bang Toons και την Time Lapse Pictures στην παραγωγή ταινιών και σποτ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει εικονογραφήσει παιδικά παραμύθια και εκπαιδευτικά βιβλία.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
52
Διαστάσεις:
27.5x21
Βάρος:
0.182 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση