Αρχαία λογοτεχνική θεωρία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αρχαία λογοτεχνική θεωρία

Εισαγωγή στον Αριστοτέλη, τον Οράτιο και τον "Λογγίνο"

Manfred Fuhrmann

31.80€ -10% 28.62€
Το βιβλίο θεωρείται κλασικό έργο εδώ και πολλά χρόνια. Καθιστά προσπελάσιμη αυτή τη γνωστική περιοχή ακόμα και σε όσους είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τις γλώσσες και τα έργα της αρχαιότητας. Εξετάζονται τα τρία σημαντικότερα σωζόμενα διδακτικά συγγράμματα της αρχαίας λογοτεχνικής θεωρίας: Η "Ποιητική" του Αριστοτέλη, η "Ars poetica" του Ορατίου και το σύγγραμμα "Περί ύψους" του Ψευδο-Λογγίνου, καθώς και οι κύριοι όροι τους: η φιλοσοφική, σε ανεπεξέργαστο ύφος διατυπωμένη "Ποιητική" του Αριστοτέλη του 4ου αι. π.Χ., η έμμετρη, γραμμένη μάλλον σε τόνο καθημερινής ομιλίας "Ars poetica" του Οράτιου (κυκλοφόρησε το 14 μ.Χ.) και το προορισμένο για πολιτικούς και ρήτορες σύγγραμμα "Περί ύψους" του Ψευδο-Λογγίνου, του 1ου αι. μ.Χ. Στην ελληνική έκδοση προστέθηκαν σε παράρτημα τα σχετικά αρχαία κείμενα με την άδεια του συγγραφέα και του εκδότη.

Δανιήλ Ι. Ιακώβ (Επιμέλεια)

Ο Δανιήλ Ι. Ιακώβ γεννήθηκε στη Βέροια το 1947. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και μετεκπαιδεύτηκε επί διετία στο πανεπιστήμιο της Τυβίγγης (Γερμανία). Ευτύχησε να έχει δασκάλους τους αείμνηστους Στυλιανό Καψωμένο και Λίνο Πολίτη, καθώς και τον διακεκριμένο καθηγητή Richard Kannicht. Το 1982 αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε όλες τις βαθμίδες της ακαδημαϊκής ιεραρχίας. Το 1992 εξελέγη καθηγητής της αρχαίας ελληνικής φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Κύριοι τομείς των ερευνητικών του ενδιαφερόντων είναι η αρχαία ελληνική τραγωδία, ο Πίνδαρος και η «Ποιητική» του Αριστοτέλη. Κατά καιρούς τον απασχόλησαν ζητήματα επιβίωσης της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας στη νεοελληνική γραμματεία. Στις πολυάριθμες μεταφράσεις του συγκαταλέγεται το βιβλίο του Bruno Snell «Η ανακάλυψη του πνεύματος», Αθήνα 1981.

Manfred Fuhrmann

Manfred Fuhrmann (Συγγραφέας)

Ο Manfred Fuhrman (1925-2006) διετέλεσε καθηγητής της κλασικής φιλολογίας στα πανεπιστήμια του Κιέλου και της Κωνσταντίας. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονταν η ύστερη αρχαιότητα, το ρωμαϊκό δίκαιο, η ρητορική και η λογοτεχνική θεωρία της αρχαιότητας. Οι μεταφράσεις των λόγων του Κικέρωνα που εκπονήθηκε θεωρούνται υποδειγματικές. Από τον εκδοτικό οίκο "Artemis & Winkler" κυκλοφορούν επίσης οι μονογραφίες του "Die antike Rhetorik" (1984), "Cicero und die roemisch Republik" (1989), "Rom in der Spaetantike" (1994) και "Europas fremd gewordene Fundamente" (1995).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Καίσαρ (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
470
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.662 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση