Αρχαία ελληνική γλώσσα Β΄ γυμνασίου
zoom in

Στη Β΄ Γυμνασίου οι μαθητές έχουν ήδη διαμορφώσει μια στάση απέναντι στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και έχουν συνειδητοποιήσει την ενιαία μορφή της Ελληνικής. Οι μαθητές έχουν κατανοήσει ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ της α.ε. και της ν.ε. σε επίπεδο λεξιλογικό-σημασιολογικό και μορφοσυντακτικό.

Σε αυτή την τάξη οι μαθητές εισάγονται σταδιακά σε μορφές και δομές της α.ε., όπως είναι οι υπόλοιπες εγκλίσεις εκτός της οριστικής (η οποία έχει ήδη διδαχθεί), οι ονοματικοί και οι επιρρηματικοί προσδιορισμοί κ.ά. Θεωρείται ότι έχουν αποκτήσει έναν βαθμό εξοικείωσης με το αρχαίο κείμενο και ότι το αντιμετωπίζουν, αν όχι με απόλυτη άνεση, τουλάχιστον με διάθεση να το "αποκωδικοποιήσουν" με συγκεκριμένη μέθοδο. Επίσης, για τα φαινόμενα ετυμολογίας, γραμματικής και σύνταξης πρέπει να έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο καλύτερος τρόπος να τα προσεγγίζουν είναι να μελετούν, όπου είναι δυνατόν, και τη σύγχρονη μορφή τους.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βάλια Λουτριανάκη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασιλική Καμπουρέλλη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αμφιλόχιος Παπαθωμάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Γαλάνη - Δράκου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Γαλάνη - Δράκου είναι φιλόλογος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Καλανδράνης (Εικονογράφος)

Ο Δημήτρης Καλανδράνης γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Αργότερα πήγε στην Πάτμο, όπου άρχισε να ασχολείται με το χώρο της τέχνης. Σπούδασε στη Σχολή του Σπύρου Ορνεράκη κόμικς, ελεύθερο σχέδιο, κινούμενο σχέδιο, γελοιογραφία, εικαστικές επεμβάσεις κ.ά., την περίοδο 1995-97. Ασχολήθηκε επίσης με το χώρο της φωτογραφίας και της μουσικής, ωστόσο το σχέδιο παρέμεινε η κύρια και η πιο αγαπημένη του ασχολία. Συνεργάστηκε με το περιοδικό "Μολύβι", το 1996, με διάφορες οργανώσεις, όπως Greenpeace, Αρχέλων, Διεθνής Αμνηστία, την περίοδο 1996-97, στην ελληνόφωνη εφημερίδα "Το Βήμα", στην Αυστραλία, το 1998, ως σκιτσογράφος και ως γραφίστας στην Πάτμο από το 1994.

Τόπος Έκδοσης:
Πάτρα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
182
Διαστάσεις:
28x20
Βάρος:
0.439 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση