Αρχαία Β΄ λυκείου Θουκυδίδη ιστορία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αρχαία Β΄ λυκείου Θουκυδίδη ιστορία

Με επαναληπτικά διαγωνίσματα: Θεωρητικής κατεύθυνσης

Γεώργιος Χ. Σακελλαριάδης

7.63€ -20% 6.10€

Ο μεγαλύτερος ιστορικός της αρχαιότητας, ο Θουκυδίδης, περιγράφει, αναλύει και ερμηνεύει με θαυμαστή παρατηρητικότητα, οξύνοια και αντικειμενικότητα τα γεγονότα του πελοποννησιακού πολέμου. Μαθητής των σοφιστών και ορθολογιστής πιστεύει ότι η αντικειμενική περιγραφή της σημαντικής αυτής εμφύλιας σύρραξης, που διάρκεσε συνολικά εικοσιεφτά χρόνια, θα έχει αιώνια υποδειγματική αξία και θα είναι "κτήμα ες αεί". Ο μεγάλος αυτός ιστορικός, που εφάρμοσε αυστηρές επιστημονικές μεθόδους στη συγκέντρωση της ύλης του και στην ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία και σπουδαιότητα στον άνθρωπο και στον οικονομικό παράγοντα για τη διεξαγωγή του πολέμου. Έγραψε την ιστορία του στην αρχαία αττική διάλεκτο με αρκετές ποιητικές και αρχαιοπρεπείς λέξεις.
Στο παρόν βοήθημα έχουμε μεταφράσει, αναλύσει και ερμηνεύσει τα κεφάλαια εκείνα από το πρώτο και τρίτο βιβλίο που έχουν καθοριστεί για τις εξετάσεις του Ιουνίου. Απαντήσαμε σ` όλες τις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου, προσθέσαμε ερωτήσεις και ασκήσεις νέου τύπου, καθώς και πλήρη διαγωνίσματα με απαντήσεις τόσο από το Θουκυδίδη όσο και από τον Πρωταγόρα.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το πόνημα αυτό θα έχει τη δέουσα ανταπόκριση από τους μαθητές και τους καθηγητές, προς τους οποίους κυρίως απευθύνεται.
Γεώργιος Χρ. Σακελλαριάδης

Γεώργιος Χ. Σακελλαριάδης

Γεώργιος Χ. Σακελλαριάδης (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Χρ. Σακελλαριάδης γεννήθηκε στην Αροανία Καλαβρύτων το 1938. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Με υποτροφία πάλι του Ι.Κ.Υ. μετέβη στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε και μελέτησε τη σύγχρονη γλωσσολογία και δευτερευόντως την κλασική φιλολογία. Από το Πανεπιστήμιο της πολιτείας Indiana των ΗΠΑ πήρε τα πτυχία Master of Arts και Ph.D. στη Γλωσσολογία. Δίδαξε το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της πολιτείας Indiana, στο Διδασκαλείο Μέσης Εκπαίδευση<;. στη ΣΕΛΜΕ και στα Π.Ε.Κ. Αθηνών. Έλαβε ενεργό μέρος σε πολλά συμπόσια και σεμινάρια γλωσσολογικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος στην Ευρώπη και στην Αμερική. Υπηρέτησε τη Μέση Εκπαίδευση ως φιλόλογος καθηγητής, γυμνασιάρχη, λυκειάρχης και σχολικός σύμβουλος. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά και έχει δημοσιεύσει πάνω από εκατόν πενήντα μελέτες και άρθρα γλωσσολογικού και φιλολογικού περιεχομένου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
171
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.307 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση