Άρωμα Μεσογείου
zoom in

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του executive chef του Βaraonda, Μιχάλη Ντουνέτα, με τίτλο "Άρωμα Μεσογείου". Η πολυτελής έκδοση περικλείει στις σελίδες της όλα τα αρώματα, τις γεύσεις, τις εμπειρίες και τις εικόνες που αποτέλεσαν έμπνευση για τον γνωστό μέντορα της γεύσης και καταστάλαξαν σε 103 συνταγές μοντέρνας και δημιουργικής Μεσογειακής Κουζίνας.

Η έκδοση "Άρωμα Μεσογείου" δεν είναι ένα ακόμη βιβλίο συνταγών μαγειρικής. Το πάθος και η απλότητα με την οποία μεταφέρει τις γνώσεις του ο Μιχάλης Ντουνέτας καθιστούν την έκδοση εύχρηστη για τους ερασιτέχνες εραστές της κουζίνας και εργαλείο γνώσης για τους επαγγελματίες του χώρου. Άλλωστε όπως λέει και ο ίδιος: "η γνώση πρέπει να μεταλαμπαδεύεται και όχι να κρύβεται πίσω από τους τοίχους μιας κουζίνας. Για να μπορεί να υπάρχει μια συνέχεια και ένα μέλλον".

Το "Άρωμα Μεσογείου" επελέγη από Gourmand World Cookbook Awards 2007 ως η καλύτερη έκδοση στην Ελλάδα στην κατηγορία "Best Chef Book" και θα διαγωνιστεί στο διεθνή διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2008.

Μιχάλης Ντουνέτας

Μιχάλης Ντουνέτας (Συγγραφέας)

Ο Μιχάλης Ντουνέτας, μετά το Λύκειο αποφοίτησε από την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου και παρακολούθησε σεμινάρια Ιταλικής κουζίνας στην Σχολή Etoile Ιταλίας και Ζαχαροπλαστικής στην Valrhona Γαλλίας. Εξειδικεύτηκε στην Μαροκινή και Κουβανέζικη κουζίνα σε εστιατόρια στο Μαρόκο και στην Κούβα. Έχει πλούσια επαγγελματική δραστηριότητα που περιλαμβάνει εξειδίκευση σε ιταλικά εστιατόρια και σχολές (π.χ. παρασκευές παγωτού), παρακολούθηση Ειδικών σεμιναρίων στην Ελλάδα (π.χ. Haccp), Τεχνικός Σύμβουλος εταιρειών Τροφίμων και Εστίασης (Creta Farm, Γρηγόρης, Unilever, Gilli Diet, κ.λ.π.) και δημιουργία προγραμμάτων (project) όπως η σειρά "Mεσογειακό τραπέζι" της Creta Farm, δημιουργία αλυσίδων fast food Κρητικής διατροφής, όπως το Dakos της Creta Farm, Ιταλικής αλυσίδας εστιατορίων Γρηγόρης, προγραμμάτων υγιεινής διατροφής και αδυνατίσματος της Gilli Diet, Σύμβουλος εστιατορίων, catering και χώρων εστίασης, Mέλος της Eurotoques και του Athens Chefʼs Club, Καθηγητής Σχολής Μαγειρικής "Le Monde" και εισηγητής σεμιναρίων μαγειρικής και σε άλλες σχολές, Συγγραφέας περιοδικών μαγειρικής (π.χ. Iταλική κουζίνα "Casa di Pasta", "Food Guide" κ.λ.π.,), Συμμετοχή σε τηλεοπτικά προγράμματα μαγειρικής ("Στην Κουζίνα Ολοταχώς" για 3 χρόνια, κ.λ.π.). Η εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει το εστιατόριο - bar "Baraonda" (από τον Δεκέμβριο του 2005 μέχρι σήμερα - Executive chef), τον Πολυχώρο Πολιτισμού "Αθηναΐς" ("Red" Gourmet εστιατόριο, "Bοτανικός", εστιατόριο Εσωτερικό και εξωτερικό catering - από τον Δεκέμβριο του 2004 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2005 - Executive chef) , Εστιατόριο "Vive Mar", Ασιατικό εστιατόριο "Οnami" (Από τον Μάρτιο του 2003 μέχρι τον Νοέμβριο του 2004 - executive chef), "Le Monde" Ινστιτούτο Τουριστικών Σπουδών (Από τον Οκτώβριο του 2000 μέχρι σήμερα Καθηγητής της Eurochef -μεταπτυχιακό Τμήμα -Oργάνωση και συντονισμός σεμιναρίων), Εστιατόριο "Casa di Pasta" (Από 1 Σεπτεμβρίου του 1997 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2003 - Executive chef του ομίλου εστιατορίων Παπακώστα), Εστιατόριο "Eδέμ" (Από 7 Ιανουαρίου μέχρι 10 Αυγούστου 1997 - chef), "Royal" Catering-Ζαχαροπλαστείο (Από τον Σεπτέμβριο του 1996 μέχρι 7 Ιανουαρίου 1997), "Aίγλη" Εστιατόριο-Bar (Από 10 Aπριλίου μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 1996 - αρχιμάγειρας), Athens Golf Club-Catering (10 Oκτωβρίου1995 μέχρι 1 Απριλίου 1996 - Executive chef), Εστιατόριο "Catrine" Μυκόνου (Από Aπρίλιο μέχρι Oκτώβριο τα έτη 1992, 1993, 1994 και 1995 - Αρχιμάγειρας), Εστιατόριο "Ηριδανός" (Από 15 Ιανουαρίου μέχρι 15 Απριλίου 1995 - αρχιμάγειρας) , Εστιατότιο "Vengera (Από 15 Ιανουαρίου 1993 μέχρι 15 Aπριλίου 1994 - αρχιμάγειρας, "Good Living" Ε.Π.Ε. (Διευθυντής και Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εστίασης), Εστιατόριο "La Bergerie" -Λουξεμβούργο (Από 15 Ιανουαρίου μέχρι 15 Aπριλίου 1992 - chef tournant), Ξενοδοχεία "Intercontinental" - Λουξεμβούργου, "Intercontinental" Αθήνας, "Ledra Marriott", "Elounda Astir Palace", "Apollo Beach" και "Βερβερόντα" . Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Joerg Lehmann (Φωτογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
247
Διαστάσεις:
33x24
Βάρος:
1.973 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση