Άρωμα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Άρωμα

Η πολιτισμική ιστορία της οσμής

Συλλογικό έργο

Classen, Constance

Howes, David

21.50€ -11% 19.14€

Ρόδο, μόσχος, λιβάνι, μύρο -οι οσμές ανέκαθεν συνδέονταν με τη μαγεία, τη θεραπεία και τη σεξουαλική δύναμη. Όμως το τι θεωρείται αρωματικό διαφέρει πολύ από πολιτισμό σε πολιτισμό και από τη μία ιστορική περίοδο στην άλλη.
Το "Άρωμα" αποκαλύπτει τη μυστική ιστορία των οσμών: από τα αρωματικά συμπόσια της Αρχαίας Ελλάδας έως το "καλύτερο τεχνητό άρωμα βατόμουρου" που έγινε ποτέ, από τη γλυκιά "ευωδιά της αγιότητας" έως τα σύγχρονα επώνυμα αρώματα του εμπορίου. Πρόκειται για ένα ταξίδι που μας οδηγεί να ανακαλύψουμε τα αρωματικά φίλτρα του Ειρηνικού και των Άνδεων, να αποτυπώσουμε τα "οσφρητικά τοπία" διαφόρων πολιτισμών και να κατανοήσουμε του ρόλους που έπαιξαν οι οσμές στο πέρασμα της ιστορίας. Σ` αυτή τη διαδρομή οι συγγραφείς μάς προτρέπουν να οξύνουμε τις αισθήσεις μας και να οσφρανθούμε τις ισχυρές κοινωνικές σημασίες των οσμών. Η οσμή, όπως μας αποκαλύπτουν, διαποτίζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, των κοινωνικών τάξεων και των εθνικών ομάδων.
Tο "Άρωμα" μας προσκαλεί να ακολουθήσουμε την οσμή παλαιών και σύγχρονων πολιτισμών και να ανακαλύψουμε ένα σύμπαν αυλακωμένο από τα ίχνη της μυρωδιάς των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών που το αποτελούν.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Classen, Constance (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Synnott, Anthony (Συγγραφέας)

Ο Anthony Synnott, Ph.D., είναι Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας και Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Concordia.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σιπητάνου, Ευαγγελία (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Έτος κυκλοφορίας:
2005
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
276
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.592 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση