Αρμενία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αρμενία

Αναδρομή στην ιστορία του αρμενικού έθνους

Hovhannes - Sarkis Aghabatian

13.85€ -20% 11.08€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789603031307

 • Κατηγορίες:

  Εθνολογία

 • Έτος κυκλοφορίας

  2003

 • Εκδότης

  Στοχαστής

Την μακραίωνη ιστορία των Αρμενίων, αυτού του πρώτου χριστιανικού έθνους της Ανατολής και κυρίως των διώξεων, που κορύφωση τους υπήρξε η Γενοκτονία την οποία υπέστη από τους Οθωμανούς στις αρχές του 20ού αιώνα και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ιστορικών εδαφών, την δραματική πληθυσμιακή του μείωση και τη διασπορά του στις πέντε ηπείρους, εξιστορεί το παρόν βιβλίο.
Πρόκειται για μιαν επιτομή στην ιστορία του Αρμενικού Έθνους, γραμμένη από έναν άνθρωπο που έχει αφιερωθεί στην ανάδειξη του ζητήματος και η οποία εστιάζει κυρίως το ενδιαφέρον της στα μετά την Γενοκτονία χρόνια, καταγρά-φοντας τις σημαντικότερες εξελίξεις και αλλαγές που σημειώθηκαν στην ελεύθερη Αρμενία και την διασπορά.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τον μελετητή της αρμενικής ιστορίας και του Αρμενικού Ζητήματος, έναν ακόμη κρίκο στην σειρά των βιβλίων για την Αρμενία, που ο `Στοχαστής` εκδίδει εδώ και χρόνια, πιστεύοντας ότι συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στην κατανόηση της πορείας ενός ιστορικού λαού όπως είναι ο αρμενικός, αλλά και στην ανάδειξη της ηθικής διάστασης της μνήμης, ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους Αρμενίους, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Hovhannes - Sarkis Aghabatian (Συγγραφέας)

O Οχανές - Σαρκίς Αγαμπατιάν γεννήθηκε το 1948 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και ηλεκτρονικά στο Παρίσι. Έχει μεταφράσει αρκετά βιβλία και συχνά αρθρογραφεί πάνω σε διάφορα αρμενικά θέματα. Κύρια ασχολία του είναι ο τομέας των ασφαλιστικών υπηρεσιών. Βιβλία του είναι: "Η Αρμενία και το αρμενικό ζήτημα", "Η Αρμενία μέσα από τα Γραμματόσημα", "Αρμενία: Αναδρομή στην ιστορία του αρμενικού έθνους". Μετέφρασε το βιβλίο του Jean - Pierre Alem, "Η Αρμενία" (1973) και το βιβλίο του Αρσαβίρ Σιρακιάν, "Η κληρονομιά των μαρτύρων· τα απομνημονεύματα ενός Αρμένιου πατριώτη" (ανέκδοτο). Ασχολήθηκε με μεταφράσεις και κείμενα γύρω από διάφορα αρμενικά θέματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
199
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.245 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση